VERHOOG HET INKOMEN VAN JE AIRBNB MET EEN DYNAMISCHE PRIJSZETTING

Bij Bnb assist proberen we ieder jaar een stapje verder te gaan om onze klanten te kunnen bewijzen dat ze de juiste keuze genomen hebben om hun accommodatie aan ons toe te vertrouwen. Dit jaar wensen we onze klanten (nog) meer inkomsten toe en daar hebben we een handig hulpmiddel voor gevonden. Lees in dit artikel hoe een dynamische prijszetting werkt en hoe het je inkomen kan verhogen!  

Wat is dynamische prijszetting?

Het toepassen van een dynamische prijszetting wilt zeggen dat je je prijzen regelmatig aanpast naar aanleiding van verschillende factoren:

 • Prijzen concurrenten
 • Periode in het jaar (hoog- en laagseizoen)
 • Periode in de week ( week/weekend)
 • Schoolvakanties


Door je prijzen regelmatig aan te passen naar deze verschillende factoren, heb je steeds de ideale prijs voor ieder bepaald moment. Zo verhoog je bijvoorbeeld je kans je accommodatie toch nog te verhuren wanneer je in het laagseizoen een lagere prijs hanteert. Of te verhogen als er een annulatie is binnengekomen voor het weekend dat binnen 2 dagen start en waarvan je weet dat het een fel begeerd weekend is. 

Ontdek wat jouw ideale gemiddelde nachtprijs is door de gegevens van je (vakantie)accommodatie onderaan deze blog in te vullen. Onze software houdt rekening met de ligging, aantal slaapkamers en badkamers, prijzen van concurrenten in de buurt en het aantal personen dat er kunnen verblijven.

Hoe we dit kunnen toepassen

Uiteraard is het voor ons niet mogelijk om bovenstaande factoren voor iedere accommodatie individueel te analyseren en manueel aan te passen per datum. Gelukkig bestaan er hiervoor verschillende hulpmiddelen.

Airbnb Slimme Prijzen

Airbnb heeft zijn ingebouwde “Smart Pricing” algoritmes die de prijs van je woning berekent op basis van de verschillende parameters. Hoewel dit in theorie een voor de hand liggende keuze lijkt, klagen veel verhuurders dat het niet voor hen werkt en dat het niet blindelings te vertrouwen is. 

Handmatige prijszetting

Omdat veel verhuurders het niet eens zijn met de Airbnb prijsadviezen, is het alternatief hiervoor om zelf de markt te verkennen en onderzoek te doen met behulp van de Airbnb website om de huurtarieven in de regio op te zoeken. Dit onderzoek kost veel tijd, maar je hebt zelf de controle over de prijsstelling. 

Indien je dit zelf niet steeds zou willen uitvoeren telkens er een nieuw evenement wordt aangekondigd of bijvoorbeeld nieuwe Covid-19 maatregelen worden opgelegd, kan je op zoek gaan naar software om je prijsstrategie te automatiseren.

Prijs Automatisering Software

Om prijsstrategieën dagelijks toe te passen, hebben we een gebruiksvriendelijke software gevonden die de analyse van de verschillende factoren én prijsaanpassingen voor ons zal uitvoeren. PriceLabs analyseert op basis van verschillende criteria welke prijs voor welke datum geschikt is. Zo krijg je een volledig geautomatiseerde dynamische prijszetting

Wat is Pricelabs?

PriceLabs is een dynamische prijszetting tool voor korte termijn verhuur via Airbnb en andere platformen zoals Booking.com die door duizenden verhuurders wordt gebruikt. PriceLabs analyseert verschillende datapunten om prijspunten voor uw accommodatie te identificeren. Verder worden uw prijzen automatisch elke 24 uur aangepast. Door deze software toe te passen op de accommodaties die wij verhuren, helpen we zo het inkomen van eigenaars van vakantiewoningen te verhogen. 

PriceLabs gebruikt real-time gegevens die specifiek zijn voor uw locatie om prijzen aan te bevelen. Tarieven worden geoptimaliseerd om van periodes met veel vraag gebruik te maken om de prijzen te verhogen en duurdere boekingen te kunnen binnenhalen.  

Het systeem verzamelt en analyseert gegevens van de markt. Dit omvat vraag en aanbod, seizoensgebonden en dag-van-de-week trends, vakantie voorspellingen en het aantal resterende dagen om te boeken. Tot slot nemen ze al deze factoren en passen ze toe op de basisprijs als een procentuele verandering. 

Hoe werkt PriceLabs?

PriceLabs doet niet aan prijsmatching; in plaats daarvan kiezen wij bij Bnb assist in samenspraak met de eigenaar een basisprijs voor uw accommodatie en zij maken aanpassingen aan die basisprijs met behulp van de gegevens die ze hebben verzameld / geanalyseerd. PriceLabs stelt eveneens een basisprijs voor voor elke accommodatie, maar wij kunnen zelf beslissen hiermee akkoord te gaan of niet. 

We kunnen de prijzen het hele jaar door herzien en zelf aanpassingen maken indien nodig. 

Minimumprijs

De tweede stap na het instellen van een basisprijs is het instellen van een minimumprijs. De prijsaanbevelingen van de software zullen nooit lager zijn dan de minimumprijs die we hebben ingesteld. In het hoogseizoen kunnen we zelfs een andere minimumprijs instellen dan in het laagseizoen.

Wil je je Airbnb accommodatie graag zo goed mogelijk runnen maar heb je er de tijd of kennis niet voor? Bnb assist ontzorgt je graag van het gehele takenpakket die bij het verhuren van korte termijnen aan toeristen komt kijken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of ontdek hoeveel jouw vakantie accommodatie jou kan opbrengen door hieronder de gegevens van de woning in te vullen.

Hoe zorgt PriceLabs voor meer inkomsten?

Prijsaanbevelingen en minimum verblijven worden dagelijks bijgewerkt en gepushed. Ze worden elke dag nauwkeurig afgestemd op uw prijsstrategie (minimum aantal nachten, minimum prijs en basisprijs) en op de markt. Als er een evenement in de buurt is, herkent de software pieken in de bezetting en worden uw tarieven automatisch verhoogd. Als uw kalender openingen heeft, zullen ze kortingen toepassen naarmate de data dichterbij komen en de minimale verblijfsduur verlagen (maar zelf kunnen we ook hierin een minimum opleggen tot waar de software mag gaan). Ze zullen automatisch het minimum verblijf aanpassen om boekingen van open data mogelijk te maken. 

Geen gemiste kansen meer, je stelt je strategie op en zij gaan ermee aan de slag. In een industrie waar timing alles is, stelt automatisering je in staat om sneller te reageren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het handmatig invoeren van updates.

We begrijpen dat dit allemaal wat overweldigend lijkt. Zo veel om rekening mee te houden bij het te huur zetten van een vakantiewoning. Bij Bnb assist zijn we gespecialiseerd in toeristisch verhuurmanagement en hebben we al menig advertenties van de ideale prijs mogen voorzien. Lijkt het je veel werk om de verschillende prijsbepalende factoren in het oog te blijven houden om zo je prijzen optimaal te kunnen instellen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dankzij onze kennis in korte termijn verhuur en samenwerking met PriceLabs, zorgen we dat je investering ook effectief opbrengt!

  Ontdek hoeveel je kan verdienen.

   Ontdek hoeveel je kan verdienen

   Download onze gratis brochure met onze top 10 hosting tips en meer informatie over Bnb assist.