HOE WERKT BOOKING.COM VOOR HOSTS EN EIGENAREN?


Als je op zoek bent om een vakantiewoning te verhuren voor korte termijn kon je al gauw uit bij Booking.com. Dit is een van de marktleiders als het gaat over het verhuren van accommodaties.

Je vindt er werkelijk alles van resorts tot hotels, appartementen en particuliere woningen. Het is voor jou de ultieme kans om extra te verdienen aan je tweede woonst of extra accommodatie.
In dit artikel leggen we je uit hoe Booking.com werkt voor hosts en eigenaren.

Wat doet Booking.com?

Booking.com biedt een online reservering dienst voor alle personen of bedrijven met een accommodatie ter beschikking. Ze handelen als een tussenpersoon tussen gasten en hosts. Dit doen ze doormiddel van een platform aan te bieden waar gasten op zoek kunnen gaan naar een toeristische verblijfplaats op een gekozen locatie.

Je kan als eigenaar je te verhuren accommodatie op dit platform zetten en te huur aanbieden aan mogelijke gasten. Booking.com werkt hier als tussenpersoon. De uiteindelijke overeenkomst wordt rechtstreeks gemaakt tussen de gast en de eigenaar.

Ontdek hoeveel jij kunt verdienen met je vakantiewoning!

Vraag hier gratis en vrijblijvend een schatting aan.

Aanmelden op Booking.com

Als je eenmaal de beslissing hebt gemaakt dat je aan de slag wil gaan als host op Booking.com, is het tijd om je aan te melden. Je kan dan terecht op Join.booking.com om van start te gaan.

Daar vul je alle gegevens in en volg je de stappen. Booking zal je alle informatie vragen dat noodzakelijk is om je profiel te vervolledigen. 

Tip: Wees altijd zo compleet en volledig mogelijk. Zo verklein je de kans op vragen en vergroot je de kans op een reservatie!

Mogelijkheden en voordelen van Booking.

Dat het een van de grootste is op de markt is geen nieuwtje meer. Maar er zijn ook goede redenen waarom hosts en eigenaars nog steeds kiezen voor Booking.com. We zetten de belangrijkste voor jouw op een rijtje.

Stiijlvol en modern interieur. hoe werkt booking.com voor hosts.

Makkelijk reservaties binnenhalen

Eenmaal je de accommodatie hebt aangemeld op Booking ben je vindbaar in hun database. Dankzij hun marketing technieken en hun jaren lange ervaring binnen de sector kan je hier genieten van een aantal unieke voordelen. Zo wordt jouw accommodatie enkel getoond aan gasten die interesse hebben in verblijfplaatsen zoals de jouwe.

De achterliggende mechanismen en marketing zorgen ervoor dat je woning een boost krijgt. Als gevolg hiervan geniet je van meer reserveringen en een betere inkomsten stroom.

Jij behoudt de controle

Als gasten een reservatie maken via het Booking platform, reserveren ze bij jou. Het is een rechtstreekse overeenkomst tussen de host en gast. Booking heeft hier verder niks mee te maken. In tegenstelling tot andere platformen is Booking.com geen contractant en heb jij als host alle touwtjes in handen.

Dankzij deze werkwijze behoudt je ook alle vrijheid en controle over je boekingen. Jij beslist wat je beschikbaarheid en prijs per nacht is.

Volledige flexibiliteit

Nog een groot voordeel van dit platform is de mogelijkheid om je eigen agenda te bepalen. Je kan je kalender blokkeren als je zelf gebruik wil maken van je woning of als je familie op bezoek hebt. Zo hoef je je nooit zorgen te maken en geniet je van het beste van de twee werelden.

Geen toevoeging aan de zichtbare prijzen

Bij Booking houden ze het graag simpel. Andere platformen voegen nog kosten toe aan de zichtbare verhuurprijs. Bij Booking.com is dit niet het geval. Een gast krijgt steeds het bedrag te zien dat ze zullen betalen. Dat is de prijs die jij hebt ingesteld per nacht voor je accommodatie.

Door zo transparant te zijn met de kosten en prijzen krijg je een hoge klantentevredenheid en gebruikerservaring. Op zijn beurt zorgt dit weer voor meer gasten die trouw blijven aan Booking.com.

100 euro tussen twee vingers; Kosten Booking.com

Prijszetting van je accommodatie op booking.com

Een van de belangrijkste aspecten van het verhuren van je tweede woonst of vakantiewoning is de prijszetting. Doordat Booking erg transparant is en geen extra kosten aanrekent, is een goede prijs van groot belang. Hierdoor kan je jezelf garanderen dat je steeds het meeste haalt uit je tijdelijke verhuur.

Een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee kan houden in je prijszetting is:

  • Hoogseizoen en laagseizoen
  • Feestdagen en schoolvakanties
  • Evenementen in de buurt
  • Prijzen van gelijkaardige accommodaties in de buurt

Door rekening te houden met bovenstaande factoren pas je een dynamische prijszetting toe. Dit zorgt voor maximale inkomsten op elk moment.

Bij Bnb assist houden we altijd rekening met een dynamische prijszetting. Met speciaal ontwikkelde technieken en methodes bekijken we alle factoren. Dankzij deze methodes en onze jarenlange expertise kan je steeds rekenen op de beste prijs. Neem gerust eens een kijkje en ontdek hoeveel jij kan verdienen met je tweede woning.

Wat kost Booking.com voor hosts?

Nu we weten hoe Booking.com werkt voor hosts is het ook belangrijk te weten wat Booking.com kost. Dit is wat het bedrijf hierover zegt:

“De gast betaalt de reserveringskosten na het verblijf aan u, of eerder, in geval van een niet-terugbetaalbare boeking. U heeft een overeenkomst met Booking.com voor het gebruik van het online reservering platform en u betaalt Booking.com een vastgestelde commissie over alle bevestigde verblijven, niet-terugbetaalbare en gedeeltelijk niet-terugbetaalbare reserveringen die via ons platform tot stand zijn gekomen. U ontvangt maandelijks een factuur met daarin een specificatie van de te betalen commissie.”

Deze commissie is gemiddeld 13% (afhankelijk van je locatie kan dit percentage schommelen) plus een transactiekost van 1%. Je gasten betalen dus effectief wat ze te zien krijgen bij hun totaaloverzicht. Het enige wat hier wel kan gebeuren, is dat Booking.com de betaling opsplitst (bijvoorbeeld bij een toeristentaks) waarbij het ene bedrag online betaald wordt en het andere ter plaatse afgerekend wordt.

Om de genomen commissie bij beide platformen te recupereren, kan je je nacht tarief hoger leggen of andere bijkomende kosten rekenen voor extra services zoals schoonmaak, handdoeken of bedlinnen.

Is Booking.com betrouwbaar?

Het toeristische verhuur platform bestaat al sinds 1996 en heeft ondertussen meer dan 28 miljoen listings online staan. Dit is een van de grootste bedrijven binnen de sector en voorziet gasten al tientallen jaren van een mogelijkheid om hun vakantie verblijf te kiezen en te boeken.

Los van alle statistieken biedt het Booking-platform ook verschillende ondersteunings opties aan. Zo kan je als host en gast steeds rekenen op een 24/24 helpdesk in meer dan 40 verschillende talen. Ze bieden verschillende optimalisatie opties om je profiel te verbeteren en hebben een krachtige marketing machine.

Booking.com is een van de beste en meest betrouwbare bedrijven om je accommodatie op te verhuren voor korte termijn verhuur.

Is Booking.com beter dan Airbnb?

Beide bedrijven zijn erg grote spelers op de markt. Ze bieden een service aan die zeer gelijkaardig is, maar er is een groot verschil. Bovendien spreken ze een erg verschillend publiek aan.

Veel toeristen zweren trouw aan een van de twee platformen. Booking biedt zowel resorts, hotels als particuliere woning aan. Als gevolg van deze enorme keuze heb je steeds een grote waaier aan mogelijkheden. 

Airbnb legt minder de focus op de accommodatie zelf, maar redeneert meer vanuit het standpunt dat elk verblijf een ervaring is. Ook de ervaringen tijdens je verblijf zijn erg belangrijk. Hierdoor merk je al snel een groot verschil in filosofie en in het publiek dat elk platform aanspreekt.

Bij Bnb assist hebben we een methode dat er voor zorgt dat je steeds het meeste uit je accommodatie kan halen. Hier melden we je aan op beide platformen om zo veel mogelijk potentiële gasten aan te spreken. Met aangepaste listings, advertenties en professionele foto’s spring je uit de menigte en verhoog je je vindbaarheid. Een combinatie van de twee platformen is steeds een goede keuze.

Ben je ook nog op zoek naar een allesomvattende service om je tweede woning te verhuren? Dan hebben wij het gepaste pakket voor jou. Minder zorgen, meer tijd en maximale inkomsten van je vakantiewoning zijn slechts enkele beloftes die we maken bij Bnb assist. Neem gerust contact op voor meer informatie of lees meer over wat Bnb assist voor jou kan betekenen.

Interessante bronnen


Posted at 25 Jul 2022h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier