JE AIRBNB ZELF BEHEREN: VOORDELEN EN VALKUILEN


Het openen van je woning op Airbnb is een opwindende stap, maar het brengt ook veel beslissingen met zich mee. Je Airbnb zelf beheren biedt de mogelijkheid om zelf aan het roer te staan, van de interacties met gasten tot de details van het dagelijks beheer.

Maar is dit de beste keuze voor jou? In dit artikel duiken we diep in de voordelen van zelf je Airbnb beheren en de uitdagingen die je wellicht kunt tegenkomen. Ook overwegen we de alternatieven, zoals het uitbesteden aan specialisten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken in je verhuur-avontuur.

Wanneer kies je voor eigen beheer?

Als nieuwe verhuurder kan het verleidelijk zijn om alles zelf te willen doen. Het geeft je de vrijheid om je eigen keuzes te maken en direct contact te hebben met je gasten. Eigen beheer is vaak ideaal voor degenen die dicht bij hun verhuurwoning wonen, een flexibel schema hebben en die hands-on willen zijn in elk aspect van het verhuurproces.

Ben je van plan om zelf veel in je vakantiehuis te verblijven? Dan is eigen beheer ook steeds de beste keuze. Dit geeft je alle nodige flexibiliteit zonder dat je rekening moet houden met andere zaken. Wil je echter zo veel mogelijk verhuren tegen de beste prijzen op verschillende platformen, dan is het uitbesteden van je vakantiewoning verhuur vaak het beste idee.

Airbnb interieur, Belgische kust, verhuur door Bnb assist

Voordelen van zelf je Airbnb zelf beheren

1. Je houdt meer over van de verdiensten

Wanneer je begint met het verhuren van je woning, is elk extraatje mooi meegenomen. Door je Airbnb zelf te beheren, vermijd je externe beheerkosten en commissies. Hierdoor kun je een groter deel van de opbrengsten behouden. In de beginfase kan dit vooral aantrekkelijk zijn om initiƫle investeringen terug te verdienen of gewoon om meer winst te maken.

2. Jij bent 100% in controle

Zelfbeheer betekent autonomie. Jij kiest de foto’s, jij bepaalt de huisregels en jij bepaalt hoe je met gasten communiceert. Het stelt je in staat om een persoonlijke touch aan de verhuur ervaring te geven en direct te reageren op feedback zonder tussenpersonen.

Klinkt dat als muziek in de oren? Dan is het zelf beheren van je listing een goed idee.

3. Zekerheid over de kwaliteit van schoonmaak

Het schoonmaken van je eigen ruimte geeft je gemoedsrust en zekerheid. Je weet dat elk hoekje en gaatje wordt schoongemaakt volgens jouw normen en je kent de woning beter dan wie dan ook. Bovendien kun je er zeker van zijn dat de woning veilig en comfortabel is voor elke nieuwe gast, zonder je zorgen te maken.

Valkuilen van zelf je Airbnb beheren

1. Het vraagt veel tijd

Elk detail, elke boeking en elke vraag van een gast vereist persoonlijke aandacht. Deze constante focus kan snel zorgen voor een overvolle agenda, waardoor je minder tijd overhoudt voor andere zaken in je leven.

Door het beheer uit te besteden aan een gespecialiseerde partij zoals Bnb assist, bespaar je kostbare tijd. Wij regelen alles voor jou, waardoor je je op andere dingen kunt concentreren.

2. Professionelere listings in de buurt verhuren beter

In de Airbnb-wereld hebben professioneel beheerde listings vaak een streepje voor. Ze springen eruit met hun snelle communicatie, professionele foto’s en gestroomlijnde procedures. Als individuele host kan het lastig zijn om te concurreren met deze professionele listings. Door het beheer uit te besteden geef je je woning een professionele touch, waardoor je niet onderdoet voor de concurrentie.

3. Veel contact met klanten

Gasten hebben vragen, en sommige gasten hebben veel vragen. Zeker tijdens vakantieperiodes kan het een hele uitdaging zijn om bij te blijven met alle berichten en verzoeken. Dit kan overweldigend worden. Maar wat als iemand anders dit allemaal voor jou regelt?

Bij het uitbesteden van je vakantieverhuur hoef je je geen zorgen meer te maken over die stroom aan berichten. Wij zorgen voor snelle en professionele communicatie, zodat jij je kunt richten op het grotere plaatje.

4. Het hoogseizoen kan hectisch worden

Het hoogseizoen betekent een sterke stijging aan boekingen, vragen, in- en uitchecken, en onverwachte situaties. Het kan voelen alsof je van de ene brand naar de andere rent.

Door het beheer in handen te geven van experts, kun je genieten van de voordelen van het hoogseizoen zonder de stress die daarbij komt kijken.

5. Schoonmaak en klusjes zelf regelen

Na elke gast moet de woning weer perfect zijn voor de volgende. Niet alleen de schoonmaak tussen elk verblijf, maar ook kleine reparaties moeten opgelost worden. Een kapotte lamp, een verstopte gootsteen, allemaal klusjes die tussendoor geregeld moeten worden. Dit alles kan je planning flink in de war schoppen.

Door samen te werken met Bnb assist wordt dit allemaal voor je geregeld. Wij zorgen ervoor dat je woning na elke gast weer in perfecte staat is. Elke keer opnieuw. Dit doen we samen met ons eigen professioneel schoonmaakteam en klusjesdienst.

6. De constante beschikbaarheid kan een impact hebben op je persoonlijke leven

Nachtelijke telefoontjes over een verloren sleutel of vroege berichten over een onverwachte check-out zijn nu eenmaal een mogelijkheid wanneer je verhuurt op korte termijn. Deze permanente beschikbaarheid kan voor mensen met een drukke agenda vaak moeilijk te combineren zijn.

7. Minder vrije tijd

Airbnb beheer kan aanvoelen als een tweede fulltime baan, vooral tijdens piekperiodes of wanneer je meerdere woningen verhuurt. Dit betekent minder tijd voor jezelf, je gezin of je hobby’s. Bnb assist neemt deze taken over, waardoor je weer kunt genieten van de dingen die er echt toe doen in je leven.

Kies voor een overkoepelend beheer, van boenen tot bellen.

Het beheren van een Airbnb of Booking.com listing kan tijdrovend en stressvol zijn. Maar waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als er een team van experts klaarstaat om je te ondersteunen?

Bij Bnb assist combineren we jarenlange ervaring met een persoonlijke touch om jouw verhuurproces te stroomlijnen. Of je nu bezorgd bent over de communicatie met gasten, de perfecte foto’s voor je listing of de kwaliteit van de schoonmaak – wij hebben de oplossing voor je. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe Bnb assist het verschil kan maken voor jouw verhuuravontuur. Jouw woning, onze zorg.


Posted at 12 Feb 2024h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiƫle opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier