SCHOONMAAKTIPS VOOR UW VAKANTIE ACCOMMODATIE


Voor elke vakantiewoning of Airbnb-accommodatie vertaalt netheid zich rechtstreeks in het comfort en de tevredenheid van de gast. Het schoonmaken van je vakantie accommodatie is iets wat je niet mag overhaasten.

Of je er nu woont of het verhuurt, je moet het spic en span houden voor iedereen die er gebruik van wil maken. Bnb assist geeft je graag tips om je te begeleiden bij het schoonmaken van je accommodatie.

Verluchten

Het eerste wat je best doet bij het toekomen in je accommodatie na het vertrek van de vorige gasten, is de ramen openen. Dit zal ervoor zorgen dat geurtjes van vorige gasten snel de woning uit zijn.

Regelmatig goed verluchten zal helpen om microben te doden en een goede luchtkwaliteit te behouden. Wist je trouwens dat de binnenlucht vaak meer vervuild is dan de buitenlucht?

Afstoffen

Stof zit overal. Zorg er dus voor dat je overal op, onder, tussen,… afstoft! Van boven naar onderen schoonmaken (beginnend bij de hoogste hoek of meubels en eindigend op de vloer) zal het efficiëntst maximale stofdeeltjes elimineren.

Afval

Verwijder het afval uit de vuilbakken in de keuken, badkamer, slaapkamers (overal waar een vuilbak is) en desinfecteer ze aan de binnen- en buitenkant om geuren en vettige vingers te verwijderen. Let er op dat je geen enkele vuilnisbak vergeet!

Als je graag een goede gastenbeoordeling krijgt of de Superhost status ontvangt zijn het de details die tellen.

Keuken

De keuken schoonmaken is een must, maar vaak wordt de koelkast vergeten. Denk er altijd aan om de koelkast te openen, vers voedsel weg te gooien en alles schoon te maken.

Niemand wil de koelkast openen op zoek naar een snelle hap, maar in plaats daarvan een salade van een week oud terugvinden! Een gemakkelijke methode voor een lekker ruikende koelkast is om theezakjes erin te laten om slechte geurtjes te verwijderen.

Bicarbonaat of houtskool in de hoek zetten zou ook helpen. Vergeet alle andere keukenapparatuur niet zoals de microgolf en oven (vergeet de binnenkant niet!), broodrooster, het ontkalken van de waterkoker en koffiezetapparaat,…

Keuken Airbnb schoonmaken

Badkamer

De beoordeling van de netheid van de badkamer is een van de grootste factoren van de gastbeoordeling op Airbnb of Booking.com.

Verwijder hardnekkige zeepresten van douchekoppen en doucheruimtes met azijn en een spons. Vergeet niet om extra aandacht te besteden aan de glazen en spiegels waar je snel tandpasta sporen terugvindt. Om dit gemakkelijk schoon te maken, wrijf je het in met een halve citroen en veeg je het af met een schone doek.

Badkamer afvoer

Maak de afvoer vaak en grondig schoon. Het gebruik van zuiveringszout gemengd met azijn is een effectieve manier om snel al het vuil weg te spoelen. Neem zeker ook het stopje weg en controleer of er onderaan geen haren zijn blijven vastplakken.

Haar verwijderen

De nachtmerrie van alle schoonmakers – haar!

Controleer alle hoeken van badkamers en andere plaatsen waar haar zich zou kunnen verstoppen. Je ziet het misschien niet op het eerste zicht, maar zodra een gast een verdwaald haar ziet, kun je een daling van je beoordeling verwachten.

Besteed in de slaapkamer je aandacht aan het tapijt – stofzuig deze grondig! In de badkamer mag je absoluut de afvoer niet vergeten. Dat zal de recensies én je afvoer ten goede komen.

Linnen

Uiteraard moet je telkens al het bed- en badlinnen vervangen wanneer een nieuwe gast incheckt. Om te voorkomen dat de was tussen de check-ins wordt overhaast, koop je best 3 extra sets linnen om te gebruiken wanneer een set in de was zit.

Het wassen van je lakens doe je best op 60°, zo ben je er zeker van dat ook de doordringende vlekken aangepakt worden.

Witte lakens zijn de juiste keuze. Dit omdat het zo gemakkelijk is om schoon te maken (met een royale hoeveelheid bleekmiddel) en wit nooit uit de mode raakt. Ook straalt wit vertrouwen uit, omdat je alle eventuele vlekken duidelijk kan zien. Een tip die we graag meegeven is om alle bedden van een waterdichte matrasbeschermer te voorzien. Een ongelukje is snel gebeurd! 

Airbnb linnen huren

Dweil

Dweilen kan de laatste rondslingerende stofdeeltjes op de grond opvangen die de stofzuiger gemist heeft. Let erop dat je tijdens het dweilen niet té veel zeep gebruikt. Je vloer kan proper ogen maar als je schoenen aan de vloer blijven plakken door het overmatige gebruik van zeep, voelt dat niet zo proper aan.

Zorg ervoor dat je je dweil na iedere beurt in de wasmachine steekt om het verspreiden van stof en bacteriën te vermijden.

Reinig alle oppervlakken

Als je metalen oppervlakken, spiegels of glas in de accommodatie hebt, veeg deze dan grondig af. Het is nooit leuk om verschillende vegen, waterspatten of vingerafdrukken op deze oppervlakken te zien.

Voor glazen oppervlakken of spiegels kun je water en zeep gebruiken of een glasreiniger gebruiken en het afvegen met een stuk krant. Dat zorgt voor die mooie glans!

Zetels

Comfort en netheid zijn de basisprincipes van elke vakantiewoning, maar dat geldt eveneens voor de zetels. Vergeet daarom zeker niet om ook onder de zetelkussens te stofzuigen. Kruimels nestelen zich hier maar al te graag tussen en onder, en het is uiteraard niet de bedoeling dat je gasten in het vuil van de vorige gasten “ploffen” na een dagje wandelen. 

Deep clean

Plan regelmatig DIEPE reinigingen van de accommodatie in. Hoewel het schoonmaken van je vakantiewoning tussen het uit- en inchecken van gasten ervoor zorgt dat je accommodatie er meestal fris en netjes uitziet, is het ook belangrijk om periodieke grondige schoonmaakbeurten in te plannen.

Grondige schoonmaak Airbnb woning

Dit soort dieptereiniging is meerdere keren per jaar nodig om ervoor te zorgen dat ook de binnenkant van de kasten bijvoorbeeld eens aangepakt wordt. Hiervoor heb je namelijk geen tijd (en energie) om voor iedere check-in te kunnen uitvoeren. 

Plan deze grondige schoonmaak minstens 2 keer per jaar in om slechte recensies te vermijden. 

Volgende taken worden best meerdere keren per jaar uitgevoerd tijdens de “deep cleaning” van je accommodatie:
– Plinten afvegen
– Ramen lappen
– Reiniging van binnen & onder de oven en koelkast
– Schoonmaken in alle kasten
– Reiniging van uw badkamer(s) en keukentoestellen
– Balkon/terras netjes maken 
– Waterkoker in azijn laten weken
– Badkamer tegels grondig schoonmaken
– Borden, kommen, etc. sorteren en netjes zetten

Professionele schoonmaakservice

Zoals je kan lezen, is het schoonmaken van je Airbnb- of Booking.com-accommodatie geen simpele taak, maar grondig werk wordt beloond met lovende recensies van gasten.

Als je weinig tijd hebt, kan de schoonmaakservice van Bnb assist je helpen om je vakantie accommodatie voor elke aankomende gast spic en span te krijgen. Hieronder geven we je graag meer informatie omtrent onze professionele schoonmaakservice.

Gasten die via Airbnb of Booking.com reserveren zullen verhuurders aan dezelfde hoge normen van hygiëne houden als full-service hotels. Het kan ongelooflijk moeilijk zijn om aan deze strenge normen te voldoen, maar door een professioneel Airbnb-schoonmaakbedrijf in te schakelen ben je al goed opweg. 

Grondige schoonmaak Airbnb accommodatie

Wij kunnen je een schoonmaakploeg voorstellen die volgende taken op zich zal nemen:
– Bedden opmaken
– Vaat schoonmaken en opbergen
– Vervangen bed- en badlinnen
– Vloeren stofzuigen en dweilen
– Stofzuigen van tapijten en vloerkleden
– Toiletten, badkuipen en douches schoonmaken
– Vuilnis meenemen
– Werkbladen, deurklinken en lichtschakelaars afvegen
– Controleren op schade
– Aanvullen van de basisvoorzieningen

Deze professionele schoonmaakdiensten zorgen ervoor dat uw gasten zich op hun gemak voelen tijdens het huren van uw accommodatie.

Melden van schade

Helaas is het afhandelen van schade iets waar veel hosts van tijd tot tijd mee te maken hebben… het hoort spijtig genoeg bij het verhuren.

Het is nooit leuk om schade te moeten vaststellen en herstellen, maar een nog grotere uitdaging is om ze in de eerste plaats op te merken. 

Onze schoonmaakploegen wordt aangespoord om pro-actief al de schade die ze zien in een accommodatie, door te sturen aan de hand van foto’s of video’s. Zo beschik je over voldoende documentatie bij het indienen van een schadeclaim op Airbnb via Aircover voor hosts.

Ook maken onze schoonmakers foto’s van de algemene staat van de accommodatie tussen ELKE gast. Zo kunnen we bij twijfel nagaan of de schade er reeds was tijdens het vorig onderhoud, of dat deze nieuw is en dus een schadeclaim moet worden ingediend. 

Of je nu voor een professionele schoonmaakploeg kiest uit tijdsgebrek, niet genoeg oog voor detail hebt of simpelweg de zin voor het schoonmaken niet hebt, Bnb assist is er voor je.

Vraag gerust meer informatie over al onze diensten aan via het contactformulier of vul hieronder je gegevens in om te ontdekken hoeveel je per maand zou kunnen verdienen aan je vakantie-accommodatie. We helpen je graag verder bij het verhuren van je vakantiewoning! 


Posted at 19 Aug 2021h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier