OP WELKE VERHUURPLATFORMEN IS BNB ASSIST ACTIEF?


Bnb assist helpt hosts en eigenaren van vakantiewoningen met het verhuren van hun eigendom. Belangrijk is om te weten waar je je woning kan aanbieden. In dit artikel bespreken we wat verhuurplatformen zijn, welke het meest gebruikt worden en onze exclusieve selectie.

Bnb assist is al sinds 2016 een vertrouwde partner van honderden accommodaties op toeristische verhuur platformen. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring kunnen we de beste, meest gestroomlijnde service aanbieden aan hosts. Zo geniet jij van meer tijd, minder zorgen en een groeiende inkomstenstroom.

Wat is een verhuurplatform

Een verhuurplatform is een website of app die eigenaren van vakantiewoningen de mogelijkheid biedt om hun eigendom te verhuren aan reizigers. Het platform fungeert als tussenpersoon tussen de eigenaar en de reiziger en biedt vaak diensten aan zoals reserveringen, betalingen, klantenservice en beoordelingen.

Verhuurplatforms zijn populair omdat ze eigenaren van vakantiewoningen helpen om hun eigendom aan een breder publiek te verhuren. Daarnaast bieden ze reizigers een eenvoudige manier om een accommodatie te vinden op hun bestemming.

Verhuurplatforms bieden vaak extra functies zoals aanbevelingen voor lokale activiteiten en restaurants, waardoor ze meer zijn dan alleen een plaats om een overnachting te vinden. Het is belangrijk om te begrijpen hoe verhuurplatforms werken voordat je begint met het verhuren van je vakantiewoning. Dit kan je helpen om het meeste uit het platform te halen en een succesvolle verhuur te starten.

De meest gebruikte verhuurplatformen

Er zijn tal van verhuurplatformen beschikbaar voor eigenaren van vakantiewoningen, maar sommige zijn populairder dan andere. Airbnb is veruit het meest bekende en gebruikte verhuurplatform ter wereld, met meer dan 7 miljoen accommodaties in meer dan 220 landen.

Booking.com is een ander populair platform. Hier vind je naast vakantiehuizen ook hotels, resorts en last minutes op elke bestemming ter wereld.

Vrbo, voorheen bekend als HomeAway, is gespecialiseerd in vakantiewoningen en heeft meer dan 2 miljoen accommodaties in meer dan 190 landen.

Naast deze platforms zijn er ook andere populaire verhuurplatforms zoals TripAdvisor, Expedia en Interhome. Het is belangrijk om te overwegen welk verhuurplatform het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften en doelen voordat je begint met het verhuren van je vakantiewoning.

Onze selectie

Als je ervoor kiest om samen te werken met Bnb assist, heb je veel opties. Wij kunnen je vakantiewoning op één plek aanbieden, maar we zetten ook graag in op een multi-platform verhuur. Met deze methode verhoog je je vindbaarheid en zorg je voor nog meer boekingen.

Airbnb

airbnb logo met een blauwe zee op de achtergrond

Airbnb is een van de grootste en meest populaire verhuurplatforms ter wereld. Het platform stelt particuliere verhuurders in staat om hun woning of kamer te verhuren aan reizigers voor een kort verblijf.

Airbnb biedt een breed scala aan accommodaties, waaronder appartementen, huizen, villa’s, kastelen en zelfs boomhutten.

Het platform staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en veiligheidsmaatregelen, zoals de Aircover garantie voor hosts, verificatie van gebruikersprofielen en transacties via een beveiligd betalingssysteem.

Airbnb rekent een commissie aan voor elke boeking die via hun platform wordt gemaakt.

Booking

Sleutel op een witte deur met Booking.com Logo.

Booking.com is vooral bekend als een platform voor het boeken van hotels, maar biedt ook een grote selectie aan vakantiehuizen en appartementen. Het platform is wereldwijd beschikbaar en heeft meer dan 28 miljoen accommodaties, waaronder verblijven in alle prijsklassen.

Booking.com staat bekend om zijn uitgebreide filtersysteem, waarmee gebruikers hun zoekopdracht kunnen verfijnen op basis van hun specifieke behoeften en voorkeuren. Het platform biedt een breed scala aan mogelijkheden voor toeristische verblijven.

Net zoals Airbnb rekent Booking.com een commissie aan op het totale boekingbedrag. Beide commissiemodellen zijn vergelijkbaar in werking en waarde.

Vrbo

Vrbo, voorheen bekend als HomeAway, is een platform dat zich specifiek richt op vakantiewoningen en is eigendom van de Expedia Group.

Het platform heeft meer dan 2 miljoen accommodaties in meer dan 190 landen en biedt een breed scala aan verblijfsopties, van kleine appartementen tot grote villa’s.

Vrbo onderscheidt zich van andere platforms door de nadruk te leggen op het familiegevoel en het aanbieden van volledige woningen. Hierdoor is de doelgroep van Vrbo erg verschillend van die van de andere twee platforms.

Laat je vakantiewoning ook uitbesteden

Lijkt het je wat om te verhuren aan reizigers, maar is al dat werk te veel van het goede? Dan is er ook voor jou een oplossing. Bnb assist helpt al jarenlang hosts bij het verhuren van hun vakantiewoning of appartement.

Geef je gasten een onvergetelijke ervaring zonder dat jij je druk hoeft te maken in de schoonmaak, communicatie en de reservering. Wij regelen alles, zo kun jij je woning verhuren aan je gasten zonder je zorgen te maken.

Kom je graag meer te weten over je vakantiewoning uitbesteden, neem dan zeker contact op met ons team. We helpen je met veel plezier verder om je wegwijs te maken in de verhuur!


Posted at 20 Mar 2023h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier