HOE BETROUWBAAR IS AIRBNB VOOR HOSTS EN WAT KAN JE VERWACHTEN?


Airbnb is ondertussen een begrip onder elke reiziger. De laatste jaren is dit platform uitgegroeid tot een van de bekendste platformen om te verhuren voor korte termijn. Maar hoe betrouwbaar is Airbnb voor hosts en wat kan je verwachten?

Bnb assist beheert en verhuurt woningen en accommodaties voor toeristische verhuur in Vlaanderen op platformen zoals Airbnb, Booking.com, Interhome en Vrbo. Als een van de marktleiders binnen deze sector en met onze jarenlange ervaring delen we graag onze kennis met hosts.

Airbnb in cijfers

 • Airbnb heeft meer dan 150 miljoen gebruikers
 • Er is een database van bijna 6 miljoen actieve listings
 • Jaarlijks verblijven meer dan 500 miljoen gasten in een Airbnb
 • Meer dan 100.000 steden hebben actieve Airbnb accommodaties
 • Airbnb heeft accommodaties in meer dan 220 landen en regio’s
 • 60% van alle Airbnb gebruikers zijn millennials
 • Het gemiddeld jaarlijks inkomen van hosts is €9.600
Taartdiagram met het marktaandeel van Airbnb
Bron: Business of apps & apptopia

Airbnb investeert in jouw veiligheid

Airbnb hecht veel waarde aan de veiligheid van zowel hosts als gasten. Om het platform zo veilig mogelijk te maken hebben ze een aantal unieke maatregelen. Met deze maatregelen zorgen ze voor een zo veilig mogelijke omgeving voor elke gebruiker.

De Airbnb reservering risicoscore

Tijdens het maken van een reservering wordt deze beoordeeld op risico en krijgt een score toegekend vooraleer deze wordt bevestigd. Dit kan allemaal dankzij nieuwe en innovatieve technieken. Deze programma’s beoordelen elke reservatie en beoordelen deze op honderden verschillende punten. Is er toch een verdachte activiteit, dan kan Airbnb deze stoppen nog voor het effectief kan plaatsvinden.

Ontdek hoeveel jij kunt verdienen met je vakantiewoning!

Vraag hier gratis en vrijblijvend een schatting aan.

Achtergrond Controles

Digitale achtergrond controles zijn nog niet perfect, maar er is wel een extra vangnet voor onze hosts. Door een controle uit te voeren van alle hosts en gasten kunnen criminelen, terroristen en andere risico personen op de zwarte lijst gezet worden.
Inwoners van de Verenigde Staten krijgen een volledige screening en achtergrond controle.

Betaal steeds veilig via Airbnb

Doordat het Airbnb platform werkt met een strenge beveiliging en betrouwbare betaalmethodes, heb je de garantie dat je geld steeds aankomt bij de host. Het is daarom erg belangrijk om steeds digitaal te betalen en niet te kiezen voor contant geld of een externe overschrijving.

Persoon dat digitaal betaald met apple pay in een lokale winkel.

Accountbeveiliging voor elk profiel

Een goed beveiligd account is een goede start voor iedereen. Daarom neemt airbnb verschillende stappen om te zorgen voor je veiligheid. Denk maar aan:

 • 2FV of multi factor authentication
 • Een melding wanneer een nieuw apparaat zich aanmeldt
 • Meldingen als er wijzigingen worden aangebracht in je account

De maatregelen van Airbnb om je gerust te stellen

Naast de veiligheidsvoorzorgen die genomen worden voorziet Airbnb nog extra maatregelen voor vertrouwen. Als gevolg van deze visie kan je steeds meer te weten komen over je toekomstige gasten, je host of de gekozen accommodatie.

Persoonlijke Airbnb profielen

Als je gebruik wil maken van het Airbnb platform ben je verplicht om een profiel aan te maken. Wil je ook effectief verhuren of huren dan moet je verplicht een aantal gegevens invullen. Dit straalt vertrouwen uit en zo kunnen de host en gasten elkaar beter leren kennen.

De verplichte velden om verder te gaan zijn:

 • Voornaam & familie naam
 • Geboortedatum
 • Telefoonnummer
 • Betaalgegevens
 • E-mailadres

Een veilige chat tussen jou en de gast

Een van de geweldige functies van het Airbnb platform is de directe chat functie. Via deze weg kun je vragen stellen aan zowel je gasten als de host. Denk maar aan vragen over de samenstelling van het gezin, de reservatie en parking.
Een beveiligde chat omgeving is ook de kans bij uitstek om elkaar wat beter te leren kennen.

Reviews en beoordelingen

In ons huidig digitaal tijdperk is bijna niks belangrijker dan een positieve beoordeling. Wat Airbnb zo geweldig maakt is dat niet alleen de accommodatie kan beoordeeld worden, maar ook de gasten. Als host krijg je in een oogopslag een beter idee van welke gasten bij jouw geboekt hebben.

Een beoordeling kan enkel geschreven worden nadat een gast bij een host verbleven is. Zo ben je altijd zeker dat de gegeven feedback gebaseerd is op een ervaring dat effectief heeft plaatsgevonden.

Aircover voor hosts

Naast alle voorzorgsmaatregelen om dingen te voorkomen heb je nog steeds een stok achter de deur. Omdat ongelukken soms gebeuren heeft Airbnb Aircover in het leven geroepen. Met dit systeem kan je een vergoeding aanvragen voor schadegevallen, ontbrekende objecten of onverwachte schoonmaakkosten dankzij je gasten.

Airbnb dekt deze zeldzame gevallen tot $ 1.000.000 USD. Je kan op je twee oren slapen als je je Airbnb verhuurt dankzij het fantastische vangnet van Airbnb.

Voor meer informatie hierover kan je altijd terecht op de Aircover voor hosts pagina van Airbnb.

Tabel met voordelen van Airbnb Aircover voor hosts.
Bron: Airbnb

Conclusie: Is Airbnb te vertrouwen?

Absoluut! Airbnb is zeer betrouwbaar voor zowel hosts als gasten. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar platform om je tweede woning op te verhuren voor korte termijn, dan is Airbnb een goede keuze.

Wil je graag je omzet vergroten dan kan je ook steeds inzetten op meerdere platformen zoals bijvoorbeeld Booking.com. Zowel Booking als Airbnb zijn een mooie aanvulling op elkaar en zorgen voor hogere inkomsten.

Laat je Airbnb beheer over de professionals bij Bnb assist

Als je je tweede woonst of vakantie accommodatie ook meer wil verhuren dan zijn wij misschien wel het antwoord. Bij Bnb assist kan je steeds rekenen op een correcte afhandeling, snelle opvolging en professionaliteit.

Heb je toch nog vragen over hoe we je precies kunnen helpen? Aarzel dan geen seconde langer en neem contact met ons op. Dan maximaliseren we ook jouw inkomsten in de toekomst.

Ben je benieuwd om te zien hoe we je verder kunnen helpen wat de de tarieven zijn voor deze diensten. Neem dan zeker een kijkje op onze website voor meer informatie.


Posted at 22 Aug 2022h
by Laurent Bruggeman

  Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
  via onderstaand formulier