AIRBNB’S AIRCOVER. MEER DAN OOIT, ZORGELOOS VERHUREN


Airbnb is wereldwijd een van de meest populaire platforms voor toeristische verhuur, zowel voor toeristen als voor hosts. Een van de belangrijkste redenen waarom het platform blijft groeien, is de Airbnb AirCover garantie. Dit biedt gratis bescherming aan zowel reizigers als hosts. Deze verzekering biedt verschillende unieke voordelen, zoals een bescherming tot $3 miljoen USD tegen schade.

Belangrijkste punten
  • Gratis verzekering van Airbnb voor iedereen
  • Uniek voor Airbnb en een van de grootste voordelen voor hosts
  • Hosts zijn beschermd tegen schade tot wel $3 miljoen USD
  • Aansprakelijkheidsverzekering van $1 miljoen USD voor hosts
  • 24/7 hulp beschikbaar voor hosts en reizigers
  • Reserverings-, verblijfs- en alleskloptgarantie voor reizigers

Wat is AirCover Airbnb?

AirCover is een zeer complete bescherming voor Airbnb-hosts en gasten. Het wordt altijd gratis aangeboden bij elke boeking en biedt bescherming tegen schade, diefstal, aansprakelijkheid en annuleringen door hosts.

AirCover beschermt zowel hosts als gasten tegen mogelijke ongemakken tijdens het verblijf en biedt een zekere en veilige optie wanneer je je zorgen zou maken. Airbnb is dankzij de uitgebreide mogelijkheden een van de meest gekozen opties voor hosts die op korte termijn willen verhuren.

Niet alleen hosts zijn beschermd op het platform, maar ook toeristen en reizigers genieten van een zo goed mogelijke bescherming en zekerheid wanneer ze via Airbnb boeken. Dit alles dankzij de ‘AirCover voor reizigers’.

Het verschil tussen AirCover voor hosts en voor reizigers

Hoewel het product hetzelfde blijft, maken we bij AirCover wel onderscheid tussen ‘AirCover voor hosts’ en ‘AirCover voor reizigers’. Hieronder leggen we duidelijk uit wat beide beschermingen inhouden en wat ze uniek maakt.

AirCover voor hosts

Om het in de woorden van Airbnb samen te vatten: “Volledige bescherming. Altijd inbegrepen en altijd gratis. Alleen op Airbnb.” Hiermee beschrijft Airbnb de AirCover-garantie voor hosts.

Het is een unieke bescherming die wordt aangeboden om verhuurders te beschermen tegen eventuele schade of diefstal tijdens het verblijf van hun gasten. Het geeft je een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Om te weten wat er precies allemaal in deze ‘AirCover voor hosts’ zit, gaan we dieper in op elk aspect van deze bescherming. Zo heb je na het lezen van dit artikel een duidelijk overzicht van wat het precies inhoudt.

Ontdek hoeveel jij kunt verdienen met je vakantiewoning!

Vraag hier gratis en vrijblijvend een schatting aan.

Identiteitsverificatie

Identiteitsverificatie is een onmisbare stap om gebruik te kunnen maken van het Airbnb-platform. Hierbij controleert Airbnb of je gegevens zoals je naam, adres en identiteitsbewijs kloppen. Dankzij deze handige tool beperkt Airbnb fraude en identiteitsdiefstal om de veiligheid van iedereen te garanderen.

Daarnaast gebruikt Airbnb ook unieke screeningtechnologie. Dit analyseert elke boeking en controleert de reservering op honderden verschillende factoren. Als een reservering een hoog risico heeft op verstoring van de rust of schade, wordt deze automatisch geblokkeerd.

Bescherming tot 3 miljoen Dollar

Airbnb biedt ook bescherming tegen schadegevallen aan je woning of bezittingen die veroorzaakt zijn door gasten. Dit is een van de meest unieke features van de AirCover-garantie. Er zijn een aantal verschillende zaken waar je aan kunt denken:

Aansprakelijkheidsverzekering

Ook een aansprakelijkheidsverzekering is inbegrepen in de AirCover voor hosts. Deze dekt je tot 1 miljoen dollar in het zeldzame geval dat een gast letsel zou oplopen. Ook diefstal en beschadiging van de bezittingen van gasten worden gedekt in deze aansprakelijkheidsverzekering binnen AirCover.

Let wel op, in België zijn we verplicht om apart ook altijd een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Alleen terugvallen op de AirCover garantie van Airbnb is dus niet voldoende.

Wat maakt AirCover voor hosts nu zo speciaal?

AirCover voor reizigers

Airbnb biedt ook gasten de nodige zekerheid om met een gerust hart op reis te vertrekken. AirCover biedt veelzijdige bescherming en is bij elke boeking altijd gratis inbegrepen.

De vier beloftes van Airbnb

AirCover voor reizigers beschermt gasten op vier verschillende manieren tijdens hun verblijf, zodat ze te allen tijde veilig en beschermd blijven tegen eventuele problemen tijdens hun verblijf.

Wat het verschil maakt met de concurrenten

Nood aan wat meer zekerheid?

Heb je behoefte aan meer zekerheid? Heb je geen tijd of weet je niet waar je moet beginnen met verhuren? Dan is Bnb assist er om je te helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het verhuren van woningen en appartementen op Airbnb, Booking.com en Vrbo.

Wil je graag een vrijblijvend gesprek met een van onze verhuur experts? Neem dan gerust contact op met ons team. We helpen je graag op weg naar een vlotte verhuur.


Posted at 06 Mar 2023h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier