OPTIMALISEER JE AIRBNB PROFIEL MET DEZE 10 TIPS


Wie een vakantiewoning verhuurt via Airbnb, wenst hier uiteraard een zo hoog mogelijk rendement uit te halen. Maar hoe behaal je wat je voor ogen had en zijn er zaken waarmee rekening gehouden kan worden bij het opmaken van je advertentie? Bnb assist helpt je hogerop in de zoekresultaten dankzij deze 10 tips!

Er zijn heel wat factoren waarmee Airbnb rekening houdt bij de volgorde van weergave van advertenties in de zoekresultaten. Om je aanwezigheid op de eerste pagina’s te proberen bekomen, zijn er een paar zaken waar je rekening mee kan houden. We geven je graag deze 10 tips mee over hoe je de positie van je advertentie in de zoekresultaten kan verbeteren

1. 5-sterrenreviews

Positieve reviews geven je advertentie een boost. Ze helpen toekomstige gasten een beslissing te nemen in het al dan niet reserveren van een vakantieverblijf. Aarzel niet om directe feedback te vragen na het verblijf van je gasten en ga zeker na of er punten zijn die de accommodatie en hun ervaring had kunnen verbeteren. Indien de communicatie met hen vlot verliep en ze geen kritiek hebben, kan je hen vragen een review achter te laten.

2. Aantal woorden in de omschrijving

Hoe completer en uitgebreider de omschrijving van je accommodatie, hoe attenter je overkomt. Want een eigenaar die de tijd neemt om het de gasten makkelijk te maken door alles zo goed mogelijk te omschrijven, zal hoogstwaarschijnlijk een goed voorziene woning aanbieden. Lijst de omschrijving op in puntjes en neem volgende zaken zeker mee: de verdieping waar de woning zich bevindt, of er een balkon/terras aanwezig is en indien van toepassing, het vermelden van zwembad of jacuzzi. Ook de privé parking mag hier niet ontbreken.

3. Lengte van de titel

Hoewel er maar 50 tekens beschikbaar zijn, houdt Airbnb er toch rekening mee dat de voorziene plaats ingevuld wordt. Probeer dus zeker alle tekens (of zo veel mogelijk) te gebruiken. Benoem je belangrijkste voorzieningen zoals parking, Netflix, tuin, terras,… Je vermijdt best het aantal kamers en badkamers in je titel op te nemen. Gasten kunnen hier tijdens hun zoektocht namelijk op filteren. Zo verlies je geen kostbare tekens in je titel die je kan gebruiken voor het benoemen van belangrijkere zaken.

Airbnb advertentie schrijven

Wil je graag weten hoeveel je vakantieaccommodatie waard is in kortetermijnverhuur? Vul onderaan deze blog dan je gegevens in en we sturen je graag het schattingsrapport op van je woning! 

4. Direct Reserveren inschakelen

Door gasten de mogelijkheid te bieden om snel en zonder obstakels te boeken, zet Airbnb je graag hoger in de zoekresultaten. Hoe makkelijker het is om een accommodatie te boeken, hoe sneller deze ook geboekt zal worden. ‘Direct reserveren’ is een makkelijke tool die laagdrempelig is en ervoor zorgt dat gasten sneller bij jou zullen boeken. Zo hoeven ze niet te wachten op een ‘akkoord’ op de reservatie aanvraag. Gasten hebben de mogelijkheid om te filteren op de optie ‘direct reserveren’ dus dit kan zeker aanzien worden als een belangrijke instelling. Indien je hierover twijfels hebt, kan je instellen dat gasten een profielfoto moeten voorzien of hun ID moeten uploaden voordat ze bij jou kunnen verblijven. Ook kan je aanduiden dat je graag gasten ontvangt die reeds aanbevelingen van andere hosts hebben.

5. Reactiesnelheid

Gasten zijn meestal gehaast en willen snel de keuze kunnen maken over welke accommodatie te boeken. Ze vrezen dat deze gereserveerd zou worden indien ze niet snel beslissen maar willen toch antwoord op de vragen die ze over de vakantiewoning hebben. Om deze stress bij de gasten te vermijden, beloont Airbnb de eigenaars die snel antwoorden op vragen en reservatie aanvragen van gasten door ze hogerop in de zoekresultaten weer te geven.

6. Gebruik professionele foto’s

Een foto zegt meer dan duizend woorden, en dat geldt zeker ook voor foto’s voor je advertentie van je vakantiewoning! Mooie, professionele foto’s spreken aan, waardoor gasten sneller geneigd zijn je advertentie te bekijken. Hoe meer mensen je advertentie bekijken, hoe sneller ze gaan boeken en hoe hoger in de zoekresultaten je komt te staan! Je eerste foto is best een duidelijke, realistische en aantrekkelijke foto waarop de kamer te zien is waar gasten het grootste deel van hun tijd zullen doorbrengen. Heb je een grote leefruimte met open keuken of een luxueuze badkamer? Aarzel dan niet om ermee te pronken op je eerste foto!

Professionele fotografie Airbnb
7. Aantrekkelijkheid van de advertentie

Het aantal keren dat gasten op je advertentie klikken of hoe vaak gasten contact met je hebben proberen opnemen via je advertentie weegt mee in het algoritme. Hierin houdt Airbnb ook rekening met het aantal reservatie aanvragen die je krijgt, alsook hoeveel keer je woning als ‘favoriet’ wordt bewaard. Zorg er dus voor dat je duidelijke taal gebruikt, zo veel mogelijk informatie in je omschrijving hebt staan en dat je foto’s aanspreken.

8. Boekingsaanvragen aanvaarden

Een ander belangrijk aspect is het zo veel mogelijk aanvaarden van boekingsaanvragen van toeristen. Het afwijzen van aanvragen kan namelijk je positie in de zoekresultaten negatief beïnvloeden, omdat het voor gasten heel vervelend is als hun reserveringsaanvraag wordt geweigerd. Airbnb analyseert het aantal reservatie aanvragen die je krijgt en hoe vaak je deze afwijst. Het platform vergelijkt jou met andere eigenaars en indien je vaker dan een andere eigenaar aanvragen afwijst, zal je positie verlagen.

9. De Superhost-Status

Het zijn vooral de factoren die de kans op deze titel verhogen, die ervoor zorgen dat je advertentie hoger in de zoekresultaten zal verschijnen. Factoren als positieve reviews, snelle reactiesnelheid en het regelmatig verhuren spelen hierbij een belangrijke rol. Gasten kunnen ook filteren om enkel de accommodaties van Superhosts weer te geven tijdens hun zoektocht naar de ideale vakantiewoning.

10. Vul je Airbnb profiel in

Een ingevuld profiel is essentieel. Een goed profiel kan gasten vaak al een eerste gevoel van vertrouwen geven wat kan resulteren in snellere reservaties. Een profiel zonder foto of tekst kan men soms argwanend vinden waardoor de gast hierop gereserveerder kan reageren, met als gevolg niet bij jou te boeken. Zorg ervoor dat je profiel persoonlijk en oprecht is en dat je met veel enthousiasme de gasten verwelkomt in je stad!

Zoals je kan lezen is een Airbnb-woning en -advertentie onderhouden niet zo’n simpele taak. Bnb assist helpt je graag bij het opmaken van je advertentie om een zo hoog mogelijk rendement te kunnen halen uit je accommodatie. Wens je liever dat we het gehele takenpakket op ons nemen? Dan kan dat zeker ook. We zijn er om de eigenaar te ontlasten van alle taken die bij korte termijnverhuur komt kijken. Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie. 


Posted at 07 May 2021h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier