Logo van de Airbnb Aircover garantie in een woonkamer

AIRBNB’S AIRCOVER. MEER DAN OOIT, ZORGELOOS VERHUREN

Airbnb is wereldwijd een van de meest populaire platforms voor toeristische verhuur, zowel voor toeristen als voor hosts. Een van de belangrijkste redenen waarom het platform blijft groeien, is de Airbnb AirCover garantie. Dit biedt gratis bescherming aan zowel reizigers als hosts. Deze verzekering biedt verschillende unieke voordelen, zoals een bescherming tot $3 miljoen USD tegen schade.

Belangrijkste punten
 • Gratis verzekering van Airbnb voor iedereen
 • Uniek voor Airbnb en een van de grootste voordelen voor hosts
 • Hosts zijn beschermd tegen schade tot wel $3 miljoen USD
 • Aansprakelijkheidsverzekering van $1 miljoen USD voor hosts
 • 24/7 hulp beschikbaar voor hosts en reizigers
 • Reserverings-, verblijfs- en alleskloptgarantie voor reizigers

Wat is AirCover Airbnb?

AirCover is een zeer complete bescherming voor Airbnb-hosts en gasten. Het wordt altijd gratis aangeboden bij elke boeking en biedt bescherming tegen schade, diefstal, aansprakelijkheid en annuleringen door hosts.

AirCover beschermt zowel hosts als gasten tegen mogelijke ongemakken tijdens het verblijf en biedt een zekere en veilige optie wanneer je je zorgen zou maken. Airbnb is dankzij de uitgebreide mogelijkheden een van de meest gekozen opties voor hosts die op korte termijn willen verhuren.

Niet alleen hosts zijn beschermd op het platform, maar ook toeristen en reizigers genieten van een zo goed mogelijke bescherming en zekerheid wanneer ze via Airbnb boeken. Dit alles dankzij de ‘AirCover voor reizigers’.

Het verschil tussen AirCover voor hosts en voor reizigers

Hoewel het product hetzelfde blijft, maken we bij AirCover wel onderscheid tussen ‘AirCover voor hosts’ en ‘AirCover voor reizigers’. Hieronder leggen we duidelijk uit wat beide beschermingen inhouden en wat ze uniek maakt.

AirCover voor hosts

Om het in de woorden van Airbnb samen te vatten: “Volledige bescherming. Altijd inbegrepen en altijd gratis. Alleen op Airbnb.” Hiermee beschrijft Airbnb de AirCover-garantie voor hosts.

Het is een unieke bescherming die wordt aangeboden om verhuurders te beschermen tegen eventuele schade of diefstal tijdens het verblijf van hun gasten. Het geeft je een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Om te weten wat er precies allemaal in deze ‘AirCover voor hosts’ zit, gaan we dieper in op elk aspect van deze bescherming. Zo heb je na het lezen van dit artikel een duidelijk overzicht van wat het precies inhoudt.

Sta je in de startblokken om host te worden? Ontdek hier gratis hoeveel je kan verdienen!
Identiteitsverificatie

Identiteitsverificatie is een onmisbare stap om gebruik te kunnen maken van het Airbnb-platform. Hierbij controleert Airbnb of je gegevens zoals je naam, adres en identiteitsbewijs kloppen. Dankzij deze handige tool beperkt Airbnb fraude en identiteitsdiefstal om de veiligheid van iedereen te garanderen.

Daarnaast gebruikt Airbnb ook unieke screeningtechnologie. Dit analyseert elke boeking en controleert de reservering op honderden verschillende factoren. Als een reservering een hoog risico heeft op verstoring van de rust of schade, wordt deze automatisch geblokkeerd.

Bescherming tot 3 miljoen Dollar

Airbnb biedt ook bescherming tegen schadegevallen aan je woning of bezittingen die veroorzaakt zijn door gasten. Dit is een van de meest unieke features van de AirCover-garantie. Er zijn een aantal verschillende zaken waar je aan kunt denken:

 • Kunst en kostbaarheden: Bij beschadiging aan kunst of kostbare voorwerpen zal Airbnb herstellen, vervangen of vergoeden.
 • Auto en boot: Voertuigen en watervoertuigen die geparkeerd staan of aangelegd zijn aan de woning zijn ook beschermd tegen schadegevallen door gasten.
 • Schade door huisdieren: Schade aangericht door het huisdier van de gasten is ook gedekt.
 • Inkomensverlies: Wanneer er een schadegeval is geweest in je accommodatie waardoor je een andere boeking moet annuleren, krijg je een vergoeding voor de verloren inkomsten.
 • Grondige schoonmaak: Wanneer je nood hebt aan extra professionele schoonmaakkosten na het verblijf van een gast, dan kun je ook gebruik maken van de AirCover garantie.
Aansprakelijkheidsverzekering

Ook een aansprakelijkheidsverzekering is inbegrepen in de AirCover voor hosts. Deze dekt je tot 1 miljoen dollar in het zeldzame geval dat een gast letsel zou oplopen. Ook diefstal en beschadiging van de bezittingen van gasten worden gedekt in deze aansprakelijkheidsverzekering binnen AirCover.

Let wel op, in België zijn we verplicht om apart ook altijd een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Alleen terugvallen op de AirCover garantie van Airbnb is dus niet voldoende.

Wat maakt AirCover voor hosts nu zo speciaal?
Airbnb
Concurrenten
Identiteitsverificatie
Identiteitsverificatie
Identiteitsverificatie
Reservatie screening
Reservatie screening
Reservatie screening
Bescherming op schade tot 3 miljoen USD
Bescherming op schade tot 3 miljoen USD
Bescherming op schade tot 3 miljoen USD
Aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen USD
Aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen USD
Aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen USD
24/7 Helpdesk
24/7 Helpdesk
24/7 Helpdesk

AirCover voor reizigers

Airbnb biedt ook gasten de nodige zekerheid om met een gerust hart op reis te vertrekken. AirCover biedt veelzijdige bescherming en is bij elke boeking altijd gratis inbegrepen.

De vier beloftes van Airbnb

AirCover voor reizigers beschermt gasten op vier verschillende manieren tijdens hun verblijf, zodat ze te allen tijde veilig en beschermd blijven tegen eventuele problemen tijdens hun verblijf.

 • Reserveringsgarantie: Als je reserveert en de host annuleert het verblijf binnen 30 dagen voor aankomst, dan krijg je een terugbetaling of zoekt Airbnb een vergelijkbare of betere woning voor jou.
 • Verblijfgarantie: Als je bij aankomst niet kunt inchecken en de host kan het probleem niet oplossen, krijg je een terugbetaling of kun je ervoor kiezen om voor de rest van je verblijf een vergelijkbare of betere woning te vinden.
 • Alleskloptgarantie: Als je bij aankomst ontdekt dat de accommodatie niet overeenkomt met de beschrijving in de advertentie, kun je binnen drie dagen een terugbetaling of een vergelijkbare of betere woning krijgen. Dit geldt alleen voor aanzienlijke problemen, zoals een kapotte koelkast, geen verwarming of minder kamers dan beschreven in de listing.
 • 24/7 noodlijn: Voor elk probleem tijdens je verblijf kun je terecht bij de hulplijn van Airbnb. Professioneel opgeleide medewerkers staan klaar om je te helpen met al je vragen.
Wat het verschil maakt met de concurrenten
Airbnb
Concurrenten
reserveringsgarantie
reserveringsgarantie
reserveringsgarantie
Verblijfgarantie
Verblijfgarantie
Verblijfgarantie
Alleskloptgarantie
Alleskloptgarantie
Alleskloptgarantie
24/7 Hulplijn
24/7 Hulplijn
24/7 Hulplijn

Nood aan wat meer zekerheid?

Heb je behoefte aan meer zekerheid? Heb je geen tijd of weet je niet waar je moet beginnen met verhuren? Dan is Bnb assist er om je te helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het verhuren van woningen en appartementen op Airbnb, Booking.com en Vrbo.

Wil je graag een vrijblijvend gesprek met een van onze verhuur experts? Neem dan gerust contact op met ons team. We helpen je graag op weg naar een vlotte verhuur.

  Ontdek hoeveel je kan verdienen.

   Ontdek hoeveel je kan verdienen

   Download onze gratis brochure met onze top 10 hosting tips en meer informatie over Bnb assist.