WAT KUN JE VERDIENEN MET AIRBNB? EEN COMPLEET OVERZICHT.


Verhuren via Airbnb is in de laatste jaren populairder geworden dan ooit. Je kan makkelijk gasten ontvangen in je woning of appartement en zo eenvoudig wat extra geld bijverdienen.

Of je nu al een doorwinterde host bent of je bent nieuw op dit online platform, je denkt duidelijk aan de mogelijkheden die er zijn. Je wil misschien investeren in extra vastgoed om te verhuren via Airbnb? Maar de grote vraag blijft: Hoeveel geld kun je verdienen met Airbnb?

Ontdek hoeveel jij kunt verdienen met je vakantiewoning!

Vraag hier gratis en vrijblijvend een schatting aan.

Bereken je potentiële extra inkomsten met onze eenvoudige tool

Het antwoord op hoeveel je kan verdienen is geen makkelijk antwoord. Het is afhankelijk van tal van verschillende factoren. Het is onder andere van belang dat je woning gelegen is op een goede locatie maar ook de gemiddelde bezetting, boekingen, de prijs en eventueel de mogelijkheid tot een activiteit zullen een grote impact hebben op de mogelijkheden.

Bovenstaande vragen zullen mede bepalen hoeveel je kan verdienen met het verhuren van jouw accommodatie.

Wil je graag een duidelijke schatting van wat je kan verdienen met je tweede verblijf? Vul dan het formulier in en krijg een gratis schatting van wat jouw Airbnb zal opbrengen.

Hoeveel geld verdienen met Airbnb: bereken het zelf.

Wanneer je weet wat je kan verdienen bij het verhuren van je woning via Airbnb, dan kan je het totaalplaatje berekenen. Hieronder zetten we de formule waarmee je dit eenvoudig kan doen.

Potentiële inkomsten = Gemiddelde verhuurprijs per nacht x Aantal verhuurde nachten per maand – Kosten

Gemiddelde verhuurprijs per nacht: dit is de prijs die je verwacht te vragen voor een nacht verhuur. Je kunt dit berekenen door de prijzen van vergelijkbare accommodaties in de buurt te onderzoeken. Weet wel dat deze prijzen zullen schommelen tussen hoog- en laagseizoen. Je neemt dus best het gemiddelde.

Aantal verhuurde nachten per maand: dit is het aantal nachten dat je verwacht te verhuren. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van de accommodatie invloed kan hebben op het aantal verhuurde nachten. De gemiddelde percentage van de bezettingsgraad van een accommodatie in Vlaanderen ligt tussen de 30% en de 50%. Dit is afhankelijk van de regio, de professionaliteit van de advertentie en de prijs in verhouding met de woning.

Kosten: dit zijn de kosten die je maakt voor onderhoud, schoonmaak, verzekeringen, keuringen, schoonmaak, beddengoed en handdoeken. Houd er rekening mee dat deze kosten kunnen variëren en bereken ze nauwkeurig om een realistische inschatting te maken van je potentiële inkomsten.

Let op: dit is slechts een schatting en de werkelijke inkomsten kunnen variëren. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals locatie, seizoensinvloeden en verhuurprijzen in de buurt bij het maken van een inschatting.

Meer geld verdienen met Airbnb? Dat kan!

Wanneer je wil verhuren via Airbnb zijn er heel wat mogelijkheden om je advertentie te optimaliseren voor een betere verhuur. Gasten zullen liever boeken bij jou en je omzet zal net als je reserveringen, de lucht in schieten.

Een aantal van de beste zaken die je kan doen om de inkomsten van je Airbnb te verhogen zijn:

Wanneer je verhuurt is er dus heel wat waar je rekening mee kan houden. Door nauwgezet een goed plan te volgen kan je van je eigen huis een ware vakantiebestemming maken. Hierdoor zal je meer geld verdienen en zullen mensen liever bij jou willen verblijven.

Ontdek hoeveel jij kunt verdienen met je vakantiewoning!

Vraag hier gratis en vrijblijvend een schatting aan.

Ga aan de slag met een professionele partij

Lijkt het je wat om te verhuren via Airbnb maar is al dat werk te veel van het goede? Dan is er ook voor jou een oplossing. Wij helpen al jarenlang hosts bij het verhuren van hun vakantiewoning of appartement.

Geef je gasten een onvergetelijke ervaring zonder dat jij je druk hoeft te maken in de schoonmakers, communicatie en de reservering. Wij regelen alles, zo kan jij je woning verhuren aan je gasten zonder je zorgen te maken.

Kom je graag meer te weten over je Airbnb uitbesteden, neem dan zeker contact op met ons team. Wij helpen je met veel plezier verder om je wegwijs te maken in de verhuur en helpen je verder met je huis verhuren!

Twee mannen die elkaar de hand schudden.

Veelgestelde vragen over wat je kan verdienen via Airbnb

Bekijk hier de meest gestelde vragen die we vaak krijgen van onze klanten. Heb je toch nog vragen over wat je kan verdienen? Neem dan gerust contact op met ons team van experts. Wij helpen je met veel plezier verder.

Het bedrijf Airbnb is sinds de start een groeiend succes geweest. Zowel voor een verhuurder als op de aandelenmarkt is de gigant Airbnb een groot succes. Met een stijgend marktaandeel binnen de toeristische sector is dit zeker een gevestigde waarde dat niet zomaar zal verdwijnen. Ook voor verhuurders is dit een duidelijke indicatie dat je nog steeds geld kan verdienen met de verhuur op het online platform.

Wanneer je verhuurt op Airbnb zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden in het berekenen van de opbrengsten van een boeking. Om te beginnen betaal je op het totaalbedrag van elke boeking ongeveer 14% commissie (servicekosten) aan het platform. Daarnaast heb je ook de schoonmaakkosten die je moet betalen, de elektriciteit, water, gas en een aantal verplichte certificaten en keuringen moeten periodiek uitgevoerd worden zoals vooropgesteld door de dienst van Toerisme Vlaanderen.

Het belangrijkste wat je nodig hebt om te verhuren via airbnb is een woning, appartement of accommodatie waar jij eigenaar van bent. Eenmaal je beschikt over het vastgoed heb je ook verplicht een aantal keuringen en certificaten nodig voor je aan de slag mag met verhuren op het platform. Ook een goede verzekering burgerlijke aansprakelijkheid staat op deze lijst.

Ja, Airbnb is zeker te vertrouwen. Ze staan al jarenlang aan de top als een van de beste verhuur platformen met een uitstekende ondersteuning voor zowel reizigers als verhuurders. Het is wellicht een van de enige platformen dat zo een complete dekking voorziet voor beide partijen (tot wel 3 miljoen euro via Aircover).

Iedereen dat vastgoed heeft mag dit, indien het voldoet aan enkele voorwaarden en regels, verhuren aan gasten op het Airbnb platform. Onderverhuren is nog steeds niet toegestaan bij wet.

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partner om je te helpen bij de verhuur op Airbnb dan is Bnb assist een goede keuze. Overweeg je ook om geld te gaan verdienen met de huur van je vakantiewoning, dan staat je een hele klus te wachten. Door te kiezen voor een professionele partij verdien je zonder moeite meer geld en creëer je meer tijd voor de dingen die echt belangrijk zijn.


Posted at 06 Feb 2023h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier