AIRBNB ZOMER UPDATE 2023: MEER DAN 25 UPGRADES VOOR HOSTS


Met de zomer voor de deur is het alweer tijd voor een update van Airbnb. Deze keer komen ze met een hele waslijst aan nieuwe en verbeterde functies om zowel het leven van reizigers als hosts makkelijker te maken.

De meest opvallende highlights van de Airbnb zomerupdate zijn:

Airbnb Kamers: Een nieuwe benadering van het hele Airbnb-concept. Het biedt je een betaalbare en unieke ervaring met een geheel nieuwe kijk.

De nieuwe hostpas: Een duidelijk zichtbaar hostpaspoort met persoonlijke informatie. Zo kunnen reizigers hun host beter leren kennen voordat ze bij hen overnachten.

Meer dan 30 nieuwe functies voor reizigers: Op basis van feedback van Airbnb-gebruikers zijn er aanpassingen gemaakt op het platform.

25 upgrades voor hosts: Verhuren is nu nog eenvoudiger en makkelijker dankzij de upgrades voor hosts op Airbnb.

De CEO van Airbnb Brian Chesky over de nieuwe updates voor hosts

Hoi allemaal, Brian hier. In november kwamen we met tien verbeteringen voor hosts op basis van jullie feedback. We zijn naar jullie blijven luisteren. We hebben wereldwijd workshops gehouden en meer dan 3000 gesprekken gevoerd met hosts. Eén ding werd heel duidelijk: we kunnen het nog makkelijker voor je maken om een goede host te zijn. Daarom komen we vandaag met 25 verbeteringen voor hosts in onze Airbnb-app als onderdeel van Airbnb 2023: Nieuw deze zomer.’, zo begint de CEO van Airbnb.

Brian gaat verder met het presenteren van de 25 nieuwe en verbeterde functies in de app. Later in dit artikel bekijken we de belangrijkste nieuwe functies voor hosts in detail.

De 25 upgrades voor hosts, van kalender tot vertrek

Bij deze gloednieuwe zomerupdate pakt Airbnb uit met heel wat verbeterde functies voor hosts. Het stroomlijnt het gehele proces, van prijszetting tot het vertrek van je gasten. Hieronder zullen we enkele van de meest impactvolle aanpassingen in de Airbnb-app bespreken.

Vernieuwde prijs tools

Met de recente update zijn alle prijstools nu beschikbaar in de kalender, waardoor het instellen en aanpassen van prijzen gemakkelijker wordt vanaf één centrale locatie.

Bovendien biedt de verbeterde prijsopbouw niet alleen een overzicht van de totaalprijs voor gasten, maar ook van het bedrag dat jij verdient aan een boeking. Dit stelt jou in staat om op een efficiënte manier je prijzen te beheren en volledig inzicht te krijgen in je verdiensten.

vergelijk prijzen in de airbnb app

Vergelijk prijzen van accommodaties in de buurt

Een nieuwe toevoeging biedt je nu de mogelijkheid om je prijs te vergelijken met het gemiddelde van vergelijkbare accommodaties in de omgeving. Dit stelt je in staat om concurrerend te blijven en ervoor te zorgen dat jouw tarieven aantrekkelijk zijn voor potentiële gasten. Met behulp van deze functie kun je strategisch je prijzen aanpassen en je positie op de markt versterken.

Eenvoudig datums selecteren en weergeven

Een nieuwe zomerupdate maakt het ook mogelijk om op je telefoon eenvoudig een datumbereik te selecteren in de kalender door simpelweg te swipen, zonder dat je afzonderlijk op elke dag hoeft te tikken. Dit bespaart je tijd en maakt het navigeren door de kalender een stuk handiger.

Ernaast kun je binnenkort genieten van een jaarweergave waarin alle 12 maanden in één enkel beeld worden getoond. Met deze nieuwe functie krijg je een overzichtelijke en intuïtieve weergave van het hele jaar, waardoor het plannen en beheren van je boekingen nog gemakkelijker wordt.

datums selecteren en weergeven in de airbnb app
verbeterde vertrek instructies in de app

Verbeterde vertrekinstructies

Met de mogelijkheid om je eigen draai te geven aan je vertrekinstructies, heb je nu de vrijheid om een standaardoptie te kiezen en daar je eigen verzoeken aan toe te voegen. Dit stelt je in staat om een persoonlijke touch toe te voegen aan de instructies en ervoor te zorgen dat ze volledig aansluiten bij jouw accommodatie en gastervaring.

Overigens ontvangen je gasten een herinnering voordat ze vertrekken en kunnen ze met een simpele tik laten weten dat ze zijn uitgecheckt. Deze handige functionaliteit vergemakkelijkt de communicatie met je gasten en helpt je bij het efficiënt beheren van vertrekken en aankomsten.

Leesbevestigingen in de chat

Dankzij de leesbevestiging is het nu mogelijk voor zowel jou als je gasten om te weten of een bericht is gelezen. Bovendien is het nu nog eenvoudiger geworden om vertrekinstructies door te geven met behulp van de nieuwe snelle reacties. Deze handige functie stelt je in staat om snel en gemakkelijk de benodigde informatie over het uitchecken te communiceren.

Met de combinatie van leesbevestiging en snelle reacties wordt de communicatie tussen jou en je gasten efficiënter en effectiever, waardoor een soepel verloop van het verblijf wordt bevorderd.

leesbevestiging in de chat
eenvoudige tools voor co-hosts

Vereenvoudigde tools voor co-hosts

Het uitnodigen van nieuwe co-hosts is nu een eenvoudig proces en met slechts een tikje kunnen ze toegang krijgen tot verschillende niveaus van autorisatie. Je hebt de flexibiliteit om co-hosts volledige toegang te geven tot alles, inclusief de kalender en inbox, of alleen beperkte toegang tot de kalender.

Alsook kun je nu ook uitbetalingen instellen en delen met je co-hosts, waardoor de financiële aspecten van het beheer van je accommodatie gemakkelijk kunnen worden gedeeld. Met deze nieuwe mogelijkheden wordt het samenwerken met co-hosts vereenvoudigd en kun je de verantwoordelijkheden en toegangsrechten effectief beheren.

Early access voor nieuwe functies

Om hosts de mogelijkheid te geven om als eerste alle nieuwe functies te testen en feedback te geven, is er nu ook de mogelijkheid tot vroege toegang. Zo ontdek jij als eerste de nieuwste aanpassingen in de app, terwijl het Airbnb-team de laatste puntjes op de i zet voor jouw comfort. Je kunt hier meer informatie vinden over vervroegde toegang.

Een overzicht van alle nieuwe functies

Ben je benieuwd naar alle nieuwe updates voor hosts? Bekijk dan hier het volledige overzicht van alle nieuwste functionaliteiten en upgrades in de Airbnb zomerupdate.

Airbnb CEO, Brian Chesky, over de updates voor reizigers

‘Bij een host verblijven was het oorspronkelijke idee achter Airbnb. Er was geen betere of meer betaalbare manier om een nieuwe plek te ervaren. Het is het proberen waard. Maar daarvoor moeten mensen zich er goed bij voelen. Dus daar zorgen we voor met Airbnb Kamers: een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke Airbnb.’ zegt CEO Brian Chesky in de video op het Airbnb-platform.

‘Je vindt Airbnb Kamers in de nieuwe categorie Kamers. Er zijn meer dan één miljoen kamers over de hele wereld. Elke kamer is uniek.’

‘Misschien heb je al iets nieuws opgemerkt. Het staat in de hoek van elke advertentie. We noemen het de hostpas, waarmee je je host kunt leren kennen voordat je boekt.’
‘Deze hostpassen zijn echt leuk om te bekijken en een goede manier om je host te leren kennen voordat je diegene ontmoet.’

‘De Airbnb-slogan was: “Een menselijke manier van reizen”. Het menselijke aspect was altijd belangrijker dan het reizen zelf. Een reis blijft je vooral bij vanwege de mensen die je hebt leren kennen. Nieuwe mensen ontmoeten, kennismaken met hun manier van leven en een stad door hun ogen zien. Dat is de ziel van Airbnb, en van Airbnb Kamers.’

De Airbnb Kamers staan vooral in de spotlight bij deze update. Wat we nog meer kunnen verwachten, wordt duidelijk in een tweede video waar de CEO zich richt tot hosts. Want naast heel wat updates voor reizigers is er ook gedacht aan het comfort van de hosts bij deze update.

Bekijk de video hier.

Airbnb Kamers met de gloed nieuwe hostpas voor reizigers.

De focus van de Airbnb zomer update ligt op een nieuwe categorie in de app genaamd ‘Airbnb Kamers’. Het is een geheel nieuwe kijk op de klassieke privékamer die je al kon huren. Om het huren van accommodaties nog makkelijker te maken voor reizigers, kun je nu de kamers vinden in een aparte categorie.

Airbnb zomer update 2023 hostpas en kamers voorbeeld

De hostpas

In deze categorie staat bij elke advertentie in de hoek een hostpas. Deze hostpas is een unieke manier waardoor je je hosts beter kunt leren kennen voordat je verblijft in hun huis. Het bevat veel informatie over de hosts, zoals hun interesses, werk, talen en leuke weetjes.

Naast de persoonlijke informatie vind je ook alle recensies en meningen in een handig overzicht op de hostpas. Het is dus een uitgelezen mogelijkheid om je goed voor te bereiden op je verblijf.

Meer dan 30 nieuwe functies voor reizigers

Naast de grote verandering voor de verhuur van privékamers, is er nog veel meer te ontdekken. Er zijn maar liefst meer dan 30 nieuwe of verbeterde functies uitgebracht in deze Airbnb zomer update. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste nieuwigheden.

Weergave van de totaalprijs

In de hele app krijg je nu de totaalprijs van je verblijf te zien. Dit betekent dat zowel in de zoekresultaten, op de kaart als in de prijsfilter altijd een totaalprijs zichtbaar is (inclusief belastingen).

verschillende nieuwe features in de Airbnb app
Nieuwe mini-pins op de kaart

Wanneer je de kaart gebruikt om accommodaties te zoeken in een locatie, krijg je vanaf nu meer beschikbare Airbnb-accommodaties te zien. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken dat een locatie verborgen is op de kaart, dankzij dit duidelijke overzicht.

Verbeterde zoekfuncties voor lange verblijven

Dankzij de vernieuwde zoekfuncties voor lange verblijven is het nu nog eenvoudiger en intuïtiever voor reizigers. Verfijn je zoekopdracht op het aantal maanden dat je wenst te blijven met de nieuwe draaiknop.

Ben je benieuwd naar de andere functies?

Naast deze functies zijn er nog veel meer nieuwe functies. Ontdek ze hier op de updatepagina van Airbnb. Daar vind je alle nieuwe informatie over de laatste updates en nog veel meer.


Posted at 16 May 2023h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier