WAAROM VERHUREN IN NIEUWPOORT?


We gaven eerder al 6 tips voor je vakantiewoning aan zee, deze keer geven we je mee waarom investeren in Nieuwpoort voordelen biedt! Ook delen we onze favoriete adresjes: waar je overheerlijk kunt dineren, welke vishandel je zeker moet hebben bezocht en welke bezienswaardigheden de stad allemaal biedt.

1.     Nieuwpoort

Nieuwpoort bestaat uit twee delen: Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad. 1/3 van de stad ligt aan de kust, het andere deel ligt wat meer verwijderd van de zee. Zo bevindt de oude stadskern zich op ruim drie kilometer van de Noordzee. 

Nieuwpoort (“de nieuwe haven”) ligt aan de monding van de Ijzer en ligt aan de kust geklemd tussen de gemeenten Koksijde en Middelkerke.

2.     Waarom verhuren in Nieuwpoort?

Deze bruisende stad is de laatste jaren aan een serieuze opmars bezig. Steeds meer toeristen kiezen Nieuwpoort uit als uitvalsbasis voor hun weekendje weg, citytrip of jaarlijks verlof aan de Belgische kust. 

Door te investeren in een accommodatie die je op korte termijnen kan verhuren, haal je meer uit de verhuur doordat de nachtprijs hoger ligt dan de verhuur van datzelfde pand op lange termijn. Vergeet je prijzen niet aan te passen aan de verschillende seizoenen (hoog-, midden- en laagseizoen) en evenementen in je stad. Zo zorg je voor maximale inkomsten. 

Vuurtoren van Nieuwpoort

Bnb assist, gespecialiseerd in toeristisch verhuur management, kan je advies geven over het rendement dat een bepaald opbrengsteigendom je zou kunnen opleveren. Aarzel niet om een vrijblijvend schattingsrapport aan te vragen via onze website of onderaan deze blog en ontdek zo hoeveel het korte termijn verhuren van je vakantiewoning in Nieuwpoort kan opbrengen.

3.     Onze aanraders in Nieuwpoort

Bezienswaardigheden

Le vent Souffle où il veut
Sinds 8 april 2011 is het kunstwerk “Le vent souffle où il veut” van Daniel Buren te bezichtigen op de Kromme Hoek in Nieuwpoort. Het unieke kleurrijke uitzicht wordt geapprecieerd door menig volk: van wandelaars tot fietsers langs de havengeul en op de Kromme Hoek. Maar ook de bemanning van de botel die in en uit de geul varen kunnen dit prachtige kunstwerk bezichtigen vanop hun varend voertuig.
Wandeling langs de havengeul
De havengeul bevindt zich tussen de jachthaven en de Noordzee over een afstand van ongeveer twee kilometer. Je wandelt tussen groen en water met als kers op de taart het kunnen bewandelen van de zee zonder natte voeten! Op de rechteroever ligt het natuurgebied “De IJzermonding” met aansluitend de duinen en de voormalige marinebasis van Lombardsijde. Langs de Havengeul is een prachtige fiets- en wandelpromenade aangelegd.
Natuurreservaat “De Ijzermonding”
De Ijzermonding is rijk aan zeldzame fauna en flora die je in België enkel ook in het Zwin terugvindt. De Ijzer mondt er uit in de Noordzee, waardoor zoet water met zeewater vermengd wordt. De Ijzer is de enige rivier in België die rechtstreeks in de Noordzee uitmondt. Door het afwisselen van eb en vloed, heeft er zich een enig slikken- en schorrengebied gevormd die de ideale voedingsbodem vormt voor een rijke variëteit aan bodemdieren! Wormen, schelpen, kreeftachtigen, wieren en slakken zijn hier een paar voorbeelden van. Ook de wisselwerking tussen zout en zoet water zorgt voor een bijzondere variëteit van zoutminnende planten zoals de zeekraal, de zeeweegbree en de lamsoor. Een bezoekje waard met het hele gezin!
Natuurreservaat De Ijzermonding
Koning Albert I monument en Westfront Nieuwpoort
Westfront Nieuwpoort toont het verhaal van de onderwaterzetting van de poldervlakte. Hierdoor werd de Duitse invasie voor Nieuwpoort tot staan gebracht. Aanschouw het verhaal over de kracht van het slim dirigeren van de sluizen en sassen en de kracht van zeewater! Het Koning Albert I monument is de ideale plaats om dit verhaal te vertellen. Het ligt namelijk aan de rand van het Sluizencomplex “de Ganzepoot”. Onder het monument is er door de stad een eigentijds en interactief bezoekerscentrum ingericht.  Tip: Neem de lift naar de top van het Koning Albert I-monument om er het prachtige panorama over de kust en de polders van de Westhoek te aanschouwen.
Wandeling in de vismijn
De stedelijke Vismijn en vissershaven zijn een unieke plaats in Nieuwpoort. In de geschiedenis van de stad, lees je dat reeds in de 12° eeuw de visvangst en de visverkoop een heel belangrijk item was. Nu is Nieuwpoort vooral gekend voor de overheerlijke “Grijze Noordzeegarnaal”. Je wandelt langs de kaai en de gids vertelt over de aangemeerde vissersboten. Je verneemt wanneer de garnaalvissers vertrekken en terug komen. Je ziet waar de garnalen worden gekookt. Je komt te weten wat bijvangst is en je leert het verschil tussen platvissen en ronde vissen. Je krijgt een overzicht vanaf het lossen aan de kade tot de verkoop aan de vishandelaars. Tussen de loodsen kom je oog in oog te staan met de vroegere N86, een unieke gelegenheid om meer details van een vissersboot te leren kennen. Klik hier om je gidsbeurt te reserveren

Bij Bnb assist zijn we steeds bereid toeristen dat tikkeltje meer te bezorgen. Onze persoonlijke must-see en must-do’s delen hoort daar eveneens bij. Bekijk hier reeds het overzicht van ons takenpakket en aarzel niet ons te contacteren indien je vragen zou hebben.

Onze culinaire tips in Nieuwpoort

M-bistro
Elke dag zoekt M-bistro naar goede producten en leuke combinaties, prettige wijnen en lokale bieren. Zo bieden ze graag eens ‘iets anders’ aan. Eventjes ontsnappen aan een drukke dag of genieten van een avondje tafelen? Bij M-bistro zit je goed! M-bistro is eerder sober en industrieel ingericht met verschillende leuke vintage-toetsen. Op het terras is het kruiden- en groentetuintje van de chef terug te vinden. Meer informatie
Brasserie Nieuwpoort
Brasserie Nieuwpoort is zoveel meer dan een alledaagse kustbrasserie. Mensen bezoeken restaurants om verschillende redenen. Sommigen vieren er graag de liefde, een verjaardag of een andere gelegenheid die vraagt om een heerlijke cocktail en een hapje om te delen met geliefden. Anderen vinden het de ideale plek om over serieuze zaken te praten. Brasserie Nieuwpoort is dé plek waar dit allemaal kan. De vakkundige chefs werken met de beste producten en verleiden met heerlijke gerechten. Ontdek het zelf! Meer informatie
Wasserette
Ooit was deze hippe plek een wasserette en dat hebben de eigenaars ons willen meegeven door de ietwat unieke decoratie. Er hangt namelijk was aan het plafond te drogen! Nu is het een plaats geworden waar men gezellig kan tafelen. Op de kaart staan interessante gerechten die in grote of kleine porties worden voorgesteld. Lekkere bereidingen van kwaliteitsvolle producten. Wij zijn fan! Meer informatie
Botticelli
Trattoria Enoteca Botticelli is gegroeid uit de liefde voor Italië en haar warme culinaire traditie. Botticelli is een trattoria keuken. Een oprechte keuken waar hoogwaardige producten ten volle tot uiting komen, in een sfeervol kader dat la bella Italia op een hippe manier vertaalt. Bij Botticelli geniet u van met zorg geselecteerde finesses, bezegeld met goddelijke wijnen, exclusieve olio di oliva, … De enige echte sensazioni italiani! Meer informatie

Smaakvolle to do’s in Nieuwpoort

Naast de voorgestelde restaurants zijn er in Nieuwpoort nog tal van lekkere en interessante zaken om te ontdekken!

Zo is het gerijpt vlees van slagerij Dierendonck een bezoekje waard. Vaak wordt vlees heel vers gekocht, maar eigenlijk hoeft dat niet. Want als een stuk vlees eerst de tijd heeft gehad om goed te rijpen, krijgt het zijn heerlijke volle smaak. Het zorgt voor heel mals vlees met een heerlijk intense smaak!

Bij cremerie St. Catherine kan je terecht voor het beste ambachtelijke roomijs. De zaak bestaat reeds sinds 1958, maar kreeg zijn definitieve vorm in 1985 bij de overname door zoon Patrick Willaert. Hij transformeerde het kleine kaaswinkeltje in een gespecialiseerd ijssalon dat alleen werkt met verse, authentieke topproducten. 

Het salon is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in Nieuwpoort-Bad. U vindt een rijk assortiment aan smaken steeds bereid met verse hoevemelk en in huis gepasteuriseerd. Naast het ambachtelijk roomijs kunt u tevens proeven van een kleurrijk palet van sorbets.

Of nog Barza Beach Bar, de leukste strandtent van Nieuwpoort. Relaxen in de zon, voetjes in het zand en een lekker frisse cocktail in de hand… Klinkt verleidelijk, niet? De terrassen geven een geweldig zicht op zee. U kan er terecht voor zowel verfrissende cocktails als voor een lekker hapje.

Last but not least, vis kopen bij Vishandel Birger. De vishandel zweert bij verse kwaliteitsproducten en bereidingen van eigen hand. Op de zalmfilet na worden alle vissen in huis gefileerd en worden alle bereidingen ook hier ter plaatse klaargemaakt. De geschiedenis van Vishandel Birger gaat terug tot 1983. In 2005 kwam zoon Birger het team van zijn ouders versterken. Samen baten ze de winkel uit, trouw blijvend aan hun oorspronkelijke visie: “Verse kwaliteitsvis tegen een scherpe prijs.”

Bij Bnb assist zijn we gespecialiseerd in toeristisch verhuurmanagement en hebben we al menig accommodaties aan de kust in ons portfolio. Ben je benieuwd naar wat we voor jou en je vakantiewoning kunnen betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Indien je meer informatie over Bnb assist wenst, kun je mailen naar info@bnbassist.be of contact met ons opnemen via het contactformulier.


Posted at 29 Dec 2021h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier