Knokke, Knokke-Heist, Oostende, Koksijde, Nieuwpoort

6 TIPS VOOR JOUW VAKANTIEWONING AAN ZEE

Velen denken dat een vakantiewoning aan zee zichzelf verhuurt. Vooral in de zomer dan. Ten slotte is de locatie meteen veel waard? Indien je van plan bent te investeren in een tweede verblijf aan zee om te verhuren, zijn er toch enkele dingen waar je best rekening mee houdt, als je zeker wilt zijn van verhuur. We geven je alvast volgende solide tips mee:

1. RUIMTE

De meeste strandtoeristen in eigen land, brengen graag hun familie of een bevriend gezin met zich. Vaak zijn het gezinnen met kinderen en die hebben dan ook voldoende ruimte nodig. Een vakantiewoning met accommodatie voor 6 tot zelfs 10 personen zal dan ook heel wat meer succes hebben dan die waar slechts 3 of 4 gasten kunnen verblijven. In deze klasse is er ook heel wat minder concurrentie, hoewel de vraag ernaar zeer hoog is. Zeker de moeite waard om in rekening te brengen bij dergelijke investering!

2. HUISDIEREN

Een vakantie aan zee is zeer gegeerd bij hondenliefhebbers. Dit geldt trouwens ook voor bosrijke gebieden. Vaak zijn het gasten die uit een grootstad komen, waar hun geliefde viervoeter beperkt wordt door beton en uitlaatgassen. Wanneer deze toekomstige gasten hun harige gezinslid mogen meebrengen, veruim je meteen je publiek! Buiten de gekende seizoenen mogen ze vaak naar hartelust rondrennen over het strand. Zo ben je meteen ook tijdens de minder aantrekkelijke zee-seizoenen zeker van gasten.

3. ONDERHOUD

Niet enkel aan zee maar eender waar is het zeer belangrijk dat je vakantiewoning goed onderhouden is. Kleine klusjes kun je vaak snel zelf doen. Niets vervelender dan tijdens je verlof te moeten wachten op een loodgieter omdat het toilet niet doorloopt… Luister vooral naar de feedback van de voorbije gasten, zo bespaar je jezelf telkens een volledige check-up. Een goed onderhouden en comfortabele vakantiewoonst trekt aan en helpt je aan die 5* rating die we allemaal willen!

4. WIFI

De gasten van vandaag zijn verwend, of toch hun kinderen… In het huidige IT-tijdperk krijg je het niet verkocht dat er geen Wifi aanwezig is in je vakantieappartement. Het is uiteindelijk een kleine moeite en een kost die je makkelijk kan doorrekenen. Neem er meteen ook een digitaal tv abonnement bij en je gasten zullen des te tevredener zijn, zelfs al was het eens een minder zonnige dag.

5. FUNCTIONEEL

Gasten die naar zee komen, zijn meestal niet veel in je huis of appartement. Dergelijke woningen worden gebruikt als uitvalsbasis naar het strand, wandelingen, fietsroutes… Het is dan ook zeer belangrijk dat de woning niet enkel aantrekkelijk is, maar vooral functioneel. Een wasmachine is zeker geen overbodige luxe wanneer je met 3 kinderen naar het strand bent geweest en ook een vaatwas zal zijn dienst doen. Zorg er ook zeker voor dat servies en keukengerei aanwezig is!

6. GARAGE

Een garage bij je vakantiewoonst aan zee is zeker een pluspunt. Zeker in steden zoals Knokke, Oostende, Nieuwpoort of Koksijde kan het in het zomer erg moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden. Zet er eventueel enkele fietsen in en voorzie een tuinslang om de surfplanken en hond af te spoelen. Heb je meteen ook een ruimte om boven genoemde wasmachine te installeren…

    Ontdek hoeveel je kan verdienen.

      Ontdek hoeveel je kan verdienen

      Download onze gratis brochure met onze top 10 hosting tips en meer informatie over Bnb assist.