KERST IN JOUW AIRBNB. SCHEP DE GEZELLIGSTE SFEER VOOR JE GASTEN TIJDENS DE FEESTDAGEN


De koude herfstdagen zijn ondertussen al aanwezig en bezorgen ons kortere en donkere dagen. Dit is voor velen het moment waarop ze stiekem al beginnen uitkijken naar de feestdagen.

Een gevoel van gezelligheid en warmte heerst in elk huishouden. En wat is er nu leuker dan dat kerstgevoel meenemen op weekend tijdens de feestdagen?

Kerstsfeer voor je gasten

Veel mensen hebben vrij tijdens de feestdagen. Het is daarom ook het uitgelezen tijdstip om met de familie eens een uitstap te maken. Veelal kunnen ze deze uitstap verlengen naar een lang weekend tot zelfs een week.

Door tijdens de feestdagen je vakantiewoning aan te bieden aan gasten die op zoek zijn naar sfeer en gezelligheid, kan je aardig wat bijverdienen. Het is voor veel toeristen een aangename ervaring, zeker als je in de buurt van een gezellige kerstmarkt woont.

Gezellige woonkamer met een rode sofa en een kerstboom naast de openhaard

Geen kerst zonder kerstboom

Bied je je accommodatie aan tijdens de feestdagen, dan kan een kerstboom een goed idee zijn. Het is voor velen de nummer één tijdens de feestdagen.

Voorzie jij ook een kerstboom in je vakantiewoning dan is de kans groot dat je gasten dit mooi gebaar vermelden in hun review. Niks dan positiviteit en gezelligheid.

Wil jij ook deze extra mile gaan, kies dan wel voor een kunstkerstboom. Deze verliezen geen naalden en zijn onderhoudsvrij. Alles wat je te doen staat is deze gezellig aankleden en je woning is klaar voor de feestdagen.

Hogere prijzen tijdens de feestdagen

In het vakantieseizoen en tijdens de feestdagen is een dynamische prijszetting ook een goed idee. Omdat de meeste hotels en andere accommodaties fors stijgen in prijs, is het goed om in gedachten te houden.

Ben jij gesitueerd vlak bij een kerstmarkt of schaatsbaan tijdens de feestdagen? Speel dan zeker dit voordeel uit. Gasten die op zoek zijn naar een mooie locatie en gezelligheid tijdens deze dagen hebben graag kwaliteit.

Voeg kerstmarkten in de buurt toe aan je beschrijving

Ligt jouw vakantiewoning vlak bij een kerstmarkt of een winter activiteit? Vermeld dit dan zeker in je beschrijving. Veel gasten zullen op zoek zijn naar deze informatie. Door hen deze info aan te bieden zonder dat ze moeten zoeken vergroot je de kans om snel geboekt te worden.

Door toe te voegen hoe dicht verschillende activiteiten en kerstmarkten liggen geef je jezelf een groot voordeel ten opzichte van anderen. Zeker als deze erg dicht in de buurt zijn is dit kostbare informatie.

Denk maar aan vuurwerk in de buurt op oudejaarsavond, schaatspistes, markten en evenementen. Dit zijn allemaal erg goede toevoegingen die bijdragen aan die unieke feestelijke sfeer.

De beste kerstmarkten in 2023

Ben je nog op zoek naar de juiste plekken om je gasten heen te sturen deze winter? Wij geven je alvast een overzicht van de meest spectaculaire winterfeesten en kerstmarkten in de buurt.

Kerstmarkt met veel verlichting.

Aan de kust

Oostende – Winter in het park

Winter in het Park in Oostende is een grote gezellige kerstmarkt met een schaatspiste. Je kan hier terecht vanaf 2 december tot en met 8 januari. De schaats ring vind je op de vijver in het park en is overdekt. Hierdoor wordt de kerstmarkt in Oostende ook de ideale uitstap bij slecht weer.

Magisch Middelkerke
Vanaf 19 december tot 8 januari vindt je in het prachtige Normandpark dit gratis kerst en feest event. Je kan er sfeervol genieten van een uitzonderlijk lichtspektakel, muziek en prachtige wandelingen doorheen het feestelijk aangeklede park.
Winter in De Haan
Vanaf 21 december kan je ook in De Haan terecht voor ware winterpret. Met een gezellige kerstmarkt en een ijspiste is ook hier het plaatje compleet.
De Panne Kerstmarkt
Als je in De Panne wil genieten van een warme glühwein bij de vuurkorf, dan kan dat vanaf zaterdag 1 december tot zondag 8 januari. Wandel door de gezellige kraampjes en geniet van de warmte.
Winters Nieuwpoort
In nieuwpoort kan je heerlijk winteren vanaf 16 december tot 8 januari. Hier zorgt de stad tijdens de koude dagen voor de warmste momenten. Geniet van de unieke sfeer aan de kust met tal van winterse activiteiten.
Blankenberge Winterpret

Beleef de wintermaanden als nooit tevoren in Blankenberge vanaf 2 december. Tijdens Winterpret vind je er een overdekte schaatspiste, een winterbar, een sfeervolle kerstmarkt en een glühwein toren!

Andere geweldige kerstmarkten

Wintergloed in Brugge

Voor een wonderlijke winterbeleving in het historische Brugge, ben je welkom op Wintergloed. Hier kan je al vanaf 25 november de meest gezellige kerstsfeer komen opsnuiven. Met een grote lichtwandeling, een uniek schaats decor, winter bars en twee kerstmarkten is Brugge de plek bij uitstek voor de feestdagen.

Gentse Winterfeesten

In de stad Gent laat je je verwonderen door een van de meest spectaculaire wintermarkten in België. Tussen de gezellige chalets, het reuzenrad en de sfeervolle decoratie kan je verdwalen in dit magische feestgevoel. Je kan er terecht van 8 tot en met 31 december voor een onvergetelijke ervaring.


Posted at 14 Nov 2022h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier