ONZE 4 TIPS VOOR VAKANTIEVERHUUR TIJDENS DE CORONA-CRISIS


Door het uitbreken van het coronavirus (COVID-19) en de impact ervan op de korte termijn verhuurmarkt, is het tijdelijk geen “business as usual”. Hierbij onze tips om het aantal reservaties in de deze crisissituatie te verhogen. 

Tip 1: Besteed extra aandacht aan de schoonmaak van je accommodatie.

Uiteraard is een propere accommodatie een belangrijk onderdeel van het succesvol verhuren van een vakantiewoning. Zorg ervoor dat je gasten toekomen in een  propere, gedesinfecteerde accommodatie. Dit is de meest effectieve manier om verspreiding van het virus te voorkomen. Gebruik geschikte desinfecterende schoonmaakproducten om de volledige woning te poetsen. Reinig niet alleen grondig alle grote oppervlaktes zoals de vloer, maar denk ook aan zaken zoals een afstandsbediening, deurklinken en lichtschakelaars. 

Was beddengoed op een hoge temperatuur en gebruik matras- en kussensloopbeschermers. Vergeet niet om handschoenen te dragen bij het wassen van je linnen!

Tip 2: Bereik vooral toeristen uit eigen land.

Veel landen hebben hun grenzen gesloten waardoor internationaal toerisme helaas tijdelijk niet mogelijk is. Daarom is het belangrijk om de focus te leggen op binnenlands toerisme. Hier alvast enkele tips om binnenlandse toeristen aan te trekken:

  • Bekijk welke OTA’s (online travel agencies) de binnenlandse toeristen gebruiken om hun reis te boeken. Adverteer daarom op de meeste gebruikte nationale en/of internationale platformen. Deze nationale websites kunnen een mooie aanvulling zijn op andere platformen die je misschien al gebruikt.
  • We verwachten dat veel binnenlandse toeristen met de wagen zullen reizen. Beschikt je accommodatie over gratis parking of een garage zet dit dan in verf door dit bijvoorbeeld te vermelden in de titel van je advertentie.
  • Leg de nadruk op maatregelen die je genomen hebt om ervoor te zorgen dat je gasten veilig kunnen verblijven in je accommodatie. Voorzie je handgel, een self-check-in systeem of linnen gewassen op hoge temperaturen? Best vermeld je dit dan in je omschrijving.
  • Denk na over extra activiteiten die je gasten kunnen doen in de omgeving van je accommodatie. Maak bijvoorbeeld een lijst op met leuke wandelroutes, unieke activiteiten die je zelf leuk vindt of enkele bossen of parken in de buurt. Voeg zeker ook enkele activiteiten voor kinderen toe die je kan doen bij slecht weer.
  • Je kan enkele nieuwigheden toevoegen aan je accommodatie zoals het voorzien van enkele gezelschapsspelletjes, een tweedehands pingpong tafel of biljart of een oude game console. 
Tip 3: Je nachtprijzen aanpassen naar wat je concurrentie doet.

Sommige verhuurders van een vakantie-accommodatie verlagen momenteel hun prijzen om meer boekingen aan te trekken uit angst voor de rustigere periode die voor de deur staat. Het verlagen van je prijzen is niet altijd de beste aanpak. Wat je echter dient te doen, is de prijzen van je lokale concurrenten blijven volgen en je eigen prijzen mee laten evolueren. Biedt daarnaast wel kortingen aan voor langere verblijven (week- en maandkortingen). 

Hoeveel is je accommodatie waard

Wil je graag weten hoeveel je accommodatie op dit moment waard is in korte termijnverhuur? Vul onderaan deze blog dan de gegevens in van je vakantiewoning en ontdek hoeveel je kan verdienen! 

Tip 4: Laat weten aan je gasten hoe je met physical-distancing omgaat.

Voeg aan je advertentie zeker toe hoe je ervoor zal zorgen dat je zo weinig mogelijk persoonlijk contact met je gasten zal hebben. Beschikt je vakantie-accommodatie over een self-check-in systeem zoals een sleutelkluis of een elektrische deur code, vermeld dit dan op je advertentie. Als je accommodatie volledig privé is en er geen andere gasten aanwezig zullen zijn, zorg er dan voor dat dit duidelijk naar voor komt. Dit zijn namelijk enorme voordelen in deze nare periode. 

Heb je meer vragen hierover? Contacteer ons gerust via het contactformulier.


Posted at 07 May 2020h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier