ONZE HANDIGE CHECKLIST VAN DE BELANGRIJKSTE BENODIGDHEDEN VOOR UW VAKANTIE-ACCOMMODATIE


Een Airbnb accommodatie (of eender welke vakantie-accommodatie) is zo veel meer dan een woning waar gasten maar even verblijven. Door je woning voor korte periodes te verhuren, schenk je gasten de mogelijkheid om een thuis te hebben ver van huis. Je biedt je gasten een veilige basis, een plek waar ze tot rust kunnen komen na een drukke dag, maar ook een plaats waar families elkaar terugvinden en kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. 

Door te zorgen dat alles aanwezig is wat de toerist nodig heeft, maak je zijn verblijf compleet. Er hoeft namelijk niet onnodig met spullen van thuis gesleurd te worden. Om zeker te zijn dat je alles voorziet wat je gasten nodig hebben tijdens hun verblijf, maakten we een handig overzicht voor je op. 

Dankzij onze ervaring als toeristisch verhuurmanagement bedrijf hebben we deze lijst kunnen vervolledigen. Je kan onderaan ook de handige template downloaden om de spullen die je reeds hebt voorzien, af te vinken. De voorzieningen die we er in het vet in hebben opgelijst, zijn de zaken die Bnb assist voor haar klanten voorziet en waar jij als eigenaar dus niet meer voor moet zorgen. Zeker het bekijken waard indien je twijfelt de verhuur van je woning uit handen te geven. 

Hierbij onze must-haves voor vakantie-accommodaties!

Ontdek hoeveel jij kunt verdienen met je vakantiewoning!

Vraag hier gratis en vrijblijvend een schatting aan.

De woonkamer

Uitbundig samen bordspellen spelen, een spannende film kijken vanonder een warm dekentje of eindelijk nog eens allemaal samen kunnen aperitieven. De woonkamer speelt hierbij een centrale rol.

Gezellig samen zijn is het allerbelangrijkste gedurende vakanties. Zorg er dus voor dat je gasten over alles beschikken om 100% met z’n allen te kunnen genieten. 

– Zetels en stoelen (voorzie zeker genoeg om de maximumcapaciteit comfortabel te kunnen laten zitten)
– Digitale televisie met buitenlandse kanalen
– Een WiFi-netwerk met een sterk signaal
– Netflix (of smart TV waar gasten met hun eigen abonnement naar Netflix, Disney+ of Amazon prime kunnen kijken)
– Boeken, tijdschriften en bordspellen
– Kleurboek en kleurpotloden
– Kinderspeelgoed

De eetruimte

Vakantie is voor families het ideale moment om elkaar terug te vinden, en welke betere plaats hiervoor dan aan de eettafel? 

– Kinderstoel
– Eettafel die groot genoeg is om iedereen comfortabel te kunnen laten zitten. Gezinnen vinden het een must om tijdens hun vakantie samen te kunnen eten aan 1 tafel. Vermijd dus tafels waarbij er (te) weinig beenruimte is voor de gasten aan de uiteinden.
– Voldoende stoelen voor het maximum aantal gasten die je accommodatie kan ontvangen
– Borden, bestek en glazen (liefst 2 keer zoveel als de maximale bezetting)
– Genoeg verlichting

De keuken

– Koffiemachine (best Senseo/Nespresso of voor grotere accommodaties een klassiek koffietoestel. Anders moeten de gasten ‘s morgens te lang wachten op hun koffie)
– Waterkoker
– Broodrooster
– Microgolfoven (mag ook een combi-oven zijn)
– Voldoende bestek, servies en keukengerei
– Keukendoek
– Theekopjes
– Thee, koffie en melk
– Wijnglazen
– Onderleggers
– Minstens 2 snijplanken
– Afwaszeep
– Vaatwastabletten
– Ovenhandschoenen
– Propere afwasspons bij iedere nieuwe reservatie
– Specerijen, olijfolie, azijn, suiker…
– Kurkentrekker en flessenopener
– Voldoende scherpe messen
– Grote vuilnisbak
– Potten en pannen (voorzie ook hier genoeg verschillenden van, zodat gasten hun gerecht in 1 keer kunnen bereiden en niet hetzelfde pannetje steeds moeten afwassen om de rest van het gerecht te kunnen klaarmaken). 

Onderaan deze blog kan je het inkomens potentieel van je vakantiewoning laten berekenen. Zo krijg je een idee van hoeveel je zou kunnen verdienen door je woning aan toeristen te verhuren!

De badkamer

Bovenop de onberispelijke hygiëne die iedere badkamer moet uitstralen, zijn er een heel aantal voorzieningen die toeristen tijdens hun verblijf missen in de badkamer als deze niet voorzien worden. Voorzie daarom volgende zaken:

– Haardroger
– Handdoekenrek
– Wasmand
– WC papier (voorzie zeker meer dan wat nodig is!)
– Extra kastje om spullen in op te bergen
– Voldoende verlichting rond de spiegel
– Handzeep
– Klein vuilbakje
– Shampoo
– Badmat
– Zeep
– Make-up spiegel
– Wc-borstel
– 2 handdoeken per gast (1 grote en 1 kleine)

De slaapkamer(s)

Verzeker je dat de slaapkamer rust uitstraalt. Je gasten bekomen in de slaapkamer van hun veelbewogen dag waarbij ze op ontdekking zijn gegaan in de stad. Een rustgevende slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Voorzie onderstaande zaken voor een ontspannen slaapkamer:

– Nachtkastjes + nachtlampjes naast het bed om aangenaam een boek te kunnen lezen
– Matrasbeschermer + hoofdkussen beschermer
– Kwaliteitsvol bedlinnen
– Hoofdkussens (eventueel 2 types: hard en zacht) 
– Aangenaam donsdeken
– Voldoende kastruimte om kleren in op te bergen + kleerhangers
– Grote spiegel
– Plooibaar babybed
– Raamverduistering (gordijnen of rolluiken)

Indien je vragen hebt over de voorgestelde voorzieningen, je niet weet hoe je best begint aan het verhuren van je vakantiewoning of je wilt graag investeren in een woning om te verhuren voor korte termijnen, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier.

Kinderen

Indien je je woning ook wilt verhuren aan gasten met kinderen, voorzie dan ook de voorzieningen die deze gasten zouden nodig hebben. Gezinnen reizen sowieso al met veel meer spullen dan een koppel of gezin met oudere kinderen. Maak hen daarom het verblijf al aangenaam nog voor ze vertrokken zijn: door hen minder te laten inpakken. Zorg er dan voor dat je vakantiewoning volgende voorziet: 

Plooibaar babybed
– Verschoningstafel
– Babyfoon
– Kinderstoel
– Bekers, plastic bordjes en kinderbestek

Extra’s waarmee je je als eigenaar kan onderscheiden:

– Meubels op het terras en voorzieningen om buiten te kunnen eten
– Fietsen
– 2-3 bordspellen (Monopoly, schaken, dammen,…) / spel kaarten
– Stofzuiger
– Maandverband
– Strijkijzer + strijkplank
– Droogrek indien er een wasmachine aanwezig is
– Enkele paraplu’s
– Emmer en trekker
– Een gastenboek
– Klein vuilnisbakje in het toilet

 Wat zeker ook niet mag ontbreken is een huisgids. Deze vat al de belangrijkste informatie die de gast nodig zou hebben tijdens zijn verblijf samen. 
Deze bevat meestal: hoe de gast kan binnen geraken, hoe je de WiFi opnieuw kunt starten in geval deze niet zou werken, de dichtstbijzijnde winkel, apotheker, bushalte, … Maar ook welk type koffiemachine er aanwezig is, waar het babybed staat, of er een kinderstoel is,… En de geldende huisregels

Download hier de checklist met zaken die voorzien moeten worden voor een vakantiewoning zonder zorgen voor de gasten. De zaken die er in het vet zijn in aangeduid zijn de voorzieningen die Bnb assist bij iedere reservatie voorziet en waar je als eigenaar dus niet meer aan hoeft te denken.  

Wil je ook verhuren op Airbnb, Booking, Interhome of Vrbo? Dan is Bnb assist het startpunt van jouw verhuur-avontuur!


Posted at 08 Jul 2021h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier