HOE WERKT BNB ASSIST?


Bnb assist is een kantoor dat je helpt met het verhuren van je vakantiewoning of accommodatie op platformen zoals Booking.com en Airbnb. Het is een full-service kantoor met als doel, het ontzorgen van hosts en gasten.

Bij ons staan zowel de gast als de host centraal. We bieden een complete service dat er voor zorgt dat gasten zich welkom voelen en steeds een naadloze service kunnen verwachten. Voor de host zorgen we voor meer vrije tijd, minder gedoe en een hoger inkomen van de accommodatie.

De focus van Bnb assist is korte termijn verhuur voor toeristische doeleinden. We zijn dan ook al jaren gespecialiseerd in platformen zoals Booking.com en Airbnb. Met onze kennis en expertise binnen de sector hebben we een gepaste oplossing voor elke verhuurder.

Wat zijn de Bnb assist diensten?

Advies en advertentie

Laat onze foto’s en copywriting uw troef zijn! Van advertentie tot advies staan wij u bij om van uw accommodatie een succesverhaal te maken.

Communicatie en beheer

Wij plannen, beheren en ontvangen alle reservaties. Zo garanderen wij betere inkomsten en meer vrijheid.

Schoonmaak en onderhoud

Dankzij onze schoonmaak- en linnenservice hoeft u zich nergens zorgen om te maken. Deze hotel-service zorgt ervoor dat alle benodigdheden aangevuld worden.

Wat houden deze diensten precies in?

Onze diensten zijn gemaakt om zowel de gast als de host te ondersteunen op de best mogelijke manier. Daarom hebben we deze opgedeeld in overzichtelijke thema’s. Hier ontdek je precies wat je kan verwachten van onze services en hoe deze werken.

Een advertentie dat converteert

Bij het opstarten van je accommodatie moet je deze voorzien van een omschrijving. Dit is een van de eerste dingen waar Bnb assist zich over ontfermt. 

Met onze professionele copywriters met jaren ervaring, weten we precies wat werkt en wat niet. We schrijven dus niet zomaar een beschrijving van je vakantiewoning, maar we schrijven er eentje dat converteert.

Door je advertentie zo op te stellen zullen toekomstige gasten sneller boeken bij jou. En dat is niet het enige. Als gevolg van een goed opgestelde listing spreek je de gasten aan dat je wil aanspreken. Je verhuurt dus aan het segment dat jij voor ogen hebt.

Ten tweede kan je ook meer goede reviews verwachten. Want een eerlijke transparante advertentie geeft een duidelijk beeld van je woning en beantwoord alle vragen die je gasten kunnen hebben.

Laat je foto’s spreken

Wat onmisbaar geworden is voor elke listing zijn foto’s. Door samen te werken met professionele interieurfotografen laten we je listing er nog meer uitspringen.

Door gebruik te maken van hoge kwaliteit foto’s die genomen zijn door een professional zet je je accommodatie beter in beeld. Je laat elke ruimte uit de beste hoek zien (letterlijk!). Dit heeft een erg groot effect op de perceptie van je gasten én op je boekingen.

Onderschat de kracht van mooie beelden niet.

bed in een bnb met een donkere muur achter het bed.

Beschikbaar op meerdere kanalen voor meer boekingen en omzet

Bnb assist zet niet in op één enkel kanaal. We zorgen er voor dat je te verhuren woning aanwezig is op de grootste platformen. Hierdoor krijg jij meer boekingen en als gevolg een mooie bijverdienste.

De twee grootste kanalen waar we op inzetten zijn Airbnb en Booking.com. Dit zijn namelijk de twee grootste platformen voor toeristisch verhuur, wereldwijd. Hier vind je gasten uit elke uithoek van de wereld.

Het is dus erg belangrijk dat je vindbaar bent op de belangrijkste plaatsen als je je pand wil verhuren. Want meer boekingen zorgen voor meer inkomen.

Professionele schoonmaak voor het ultieme hotel gevoel

Een van de belangrijkste factoren voor een gast bij het binnenkomen in zijn vakantieverblijf, is dat unieke vakantiegevoel. Dit gevoel kan je geven door een professionele schoonmaakploeg in te zetten met doelgerichte richtlijnen.

Door deze richtlijnen en onze kennis geven we een hotelgevoel aan je accommodatie in no-time.

Werk je samen met Bnb assist, dan ontneem je jezelf ook de zorg van de schoonmaak. Je hoeft je dus werkelijk nergens zorgen over te maken. Wij regelen alles voor jou.

Onderhoud van je vakantiewoning

Er is niks vervelender dan een verstopte wc of afvoer tijdens het verblijf van je gasten. Dit kan zorgen voor een onaangename ervaring en een domper op de vakantie vreugde.

Door samen te werken met verschillende klusjesdiensten hebben we echter steeds te teugels in handen. Hierdoor kan je ook rekenen op snelle interventies als er toch eens iets verkeerd gaat. Hieruit volgt een vlot verloop van de klusjes en gelukkige gasten.

Ook houden we steeds rekening met kleine reparaties en onderhoud. Denk maar aan lampen vervangen of een lekkende kraan.

Communicatie en sleutelbeheer

Een van de meest intensieve onderdelen van korte termijn verhuur is de communicatie met gasten. Omdat de meeste platformen rekenen op snelle antwoorden en een vlotte afhandeling kan dit erg vermoeiend zijn. 

Hier zorgt Bnb assist voor een oplossing. Ons team staat 7 op 7 klaar om je gasten verder te helpen met alle vragen en verzoeken. Dit 365 dagen per jaar.

Dankzij ons gespecialiseerd communicatie team is een vlotte service voor gasten gegarandeerd en heb jij verder niks meer om je zorgen over te maken.

Ook het sleutelbeheer handelen wij af. Door steeds een contactloze incheck procedure te handhaven geef je gasten flexibiliteit en jezelf de ruimte. Je hoeft werkelijk niks te doen om gasten te ontvangen.

Een toeristisch infopakket en huisregels

Bnb assist bezorgt elke gast niet alleen een vlotte service. We bezorgen ze een complete ervaring en de nodige ondersteuning. Dit doen we door elke gast een toeristisch infopakket toe te sturen na de reservatie.

Hierdoor staan toeristen nooit voor een verrassing. Ze weten precies wat ze kunnen verwachten, waar ze kunnen parkeren en wat er in de buurt van de accommodatie te vinden is.

Ook voor jou, de host, zorgen we voor de nodige voorzorgsmaatregels. We stellen namelijk een huisreglement op. Hierin staan de belangrijkste regels waar je gasten aan moeten voldoen als ze in je woning willen verblijven.

Een aantal goede voorbeelden van deze huisregels zijn:

 • Geen huisdieren toegelaten
 • Niet roken in de accommodatie
 • Stil zijn na 21 uur
 • Geen feestjes in de accommodatie

Door steeds duidelijk te communiceren met je gasten op een professionele en vriendelijke manier minimaliseer je de risico’s en maximaliseer je je omzet!

een laptop met notepad en een tas koffie op een houten tafel. Bnb assist

Verdien slapend geld

Onze diensten zijn gemaakt om elke host totaal te ontzorgen. Van boenen tot bellen, je kan op ons en het Bnb assist team rekenen.

Doordat je van begin tot einde professionele ondersteuning kan verwachten, vergroot je de inkomsten van je tweede woning of accommodatie op verschillende manieren. 

Ten eerste krijg je meer boekingen door een goed geschreven listing en professionele foto’s. Als tweede zullen gasten sneller boeken omdat we steeds een snelle opvolging garanderen. Nog een voordeel van deze twee voorgaande redenen is dat je meer goede reviews zal krijgen en ook dat zorgt weer voor meer boekingen.

Tot slot kan je dus zeggen dat alle factoren zorgen voor een naadloze service voor beide partijen. Je kan werkelijk slapend geld verdienen.

Dynamische prijszetting

Naast deze services is er nog een extra factor dat zorgt voor hogere inkomsten. Bnb assist werkt met dynamische prijszettingen voor je accomodatie. 

Dit wil zeggen dat we steeds kijken naar een aantal verschillende zaken om jouw prijzen aan te passen als het nodig is. Zo kunnen we inspelen op een aantal belangrijke factoren zoals

 • Periodes in het jaar (hoog- en laagseizoen)
 • Weekends en feestdagen
 • Evenementen in de buurt
 • Concurrentie prijzen

Door steeds dynamische of flexibele prijzen te hanteren weet je zeker dat je telkens de juiste prijs op het juiste moment hebt. Zo verhoog je makkelijk je inkomen het hele jaar door.

Meer vrije tijd

Door jezelf te ontzorgen van de schoonmaak en de communicatie, spaar je jezelf heel wat tijd uit. Deze tijd is kostbaar en geeft je weer vrijheid. Vrijheid om te doen wat jij wil.

Wat deze tijd zo geweldig maakt is dat je niet alleen vrij bent maar je maximaliseert je opbrengsten van je tijdelijke verhuur. Door jezelf compleet te ontzorgen en toch verder te verhuren heb je meer mogelijkheden en minder stress.

Werk samen met Bnb assist

Als je je tweede woonst of vakantie accommodatie ook meer wil verhuren dan zijn wij misschien wel het antwoord. Bij Bnb assist kan je steeds rekenen op een correcte afhandeling, snelle opvolging en professionaliteit.

Heb je toch nog vragen over hoe we je precies kunnen helpen? Aarzel dan geen seconde langer en neem contact met ons op. Dan maximaliseren we ook jouw inkomsten in de toekomst.

Ben je benieuwd om te zien hoe we je verder kunnen helpen wat de de tarieven zijn voor deze diensten. Neem dan zeker een kijkje op onze website voor meer informatie.


Posted at 28 Jun 2022h
by Laurent Bruggeman

  Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
  via onderstaand formulier