AIRBNB WINTER 2022 UPDATE. WAT VERANDERT ER PRECIES VOOR HOSTS?


Eerder dit jaar, in mei, kwam Airbnb al op de proppen met een nieuwe update waarbij het platform heel wat veranderde. Zo werden alle woningen opgedeeld in Airbnb Categorieën om mensen te laten ontdekken wat ze echt willen. Deze maand komt Airbnb alweer met een update, en deze heeft een pak verbetering in petto voor hosts én gasten.

Een aantal van de meest opvallende nieuwe features zijn:

Airbnb Start – Een nieuwe manier dat het makkelijker maakt voor hosts om aan de slag te gaan met Airbnb. Hierin wordt je ondersteunt door een aan jouw toegewezen Superhost.

Aircover voor Hosts – Aircover is het afgelopen jaar aanwezig geweest bij Airbnb is is een van de grootste troeven. Deze service wordt nu nog verder uitgebreid met meer veiligheidsvoorschriften, identificatie systemen en een verdrievoudiging van het gedekte budget.

Nieuwe Airbnb Categorieën – Er komen, bovenop de nieuwe categorieën die gereleased zijn in mei, nog eens zes nieuwe mogelijkheden bij. Zo wordt nieuwe woningen ontdekken nog makkelijker voor gasten.

Wat de CEO Brian Chesky te zeggen heeft

“Airbnb is ontstaan tijdens een recessie. Joe en ik konden onze huur niet betalen, dus bliezen we drie opblaas matrassen op en startte zo de eerste AirBed & Breakfast.” zegt CEO van Airbnb, Brian Chesky, in een video dat gelanceerd werd op het platform van Airbnb.

“Al snel volgden mensen in heel de wereld in onze voetsporen. Vandaag, net zoals in de grote recessie in 2008, zijn mensen extra geïnteresseerd in het bijverdienen door gasten te hosten in hun woning. Dat is waarom we een makkelijke manier introduceren aan miljoenen mensen om hun huis te verhuren op Airbnb.”

“Met Airbnb Start, wat elke nieuwe host helemaal gratis kan krijgen, krijg je één-op-één ondersteuning van een superhost vanaf je eerste vraag tot aan je eerste reservatie. En met nog meer Aircover voor Hosts, is nu het beste moment.”

Met nieuwe woningen die bijna onmiddellijk geboekt worden op het platform lijkt het een goede start. Zo geeft Airbnb ook mee dat in kwartaal 3 van 2022 meer dan 50% van de nieuwe listing hun eerste booking binnen hadden in de eerste drie dagen.

Daarnaast blijft ook de vraag stijgen naar Airbnb’s en lokale vakantiewoningen ongeacht de recessie.

Een nieuwe feature voor nieuwe hosts: Airbnb start

In het voorbije jaar zijn wereldwijd meer dan 30 miljoen mensen op zoek gegaan naar de mogelijkheden om te hosten op Airbnb. Om de start van velen makkelijker te maken introduceert het bedrijf nu Airbnb Start.

Airbnb Start is een volledig nieuwe manier dat nieuwe hosts helpt bij het opzetten en starten van hun listing. Een aantal features van dit nieuwe onderdeel zijn:

Bron: Airbnb

Eén op één begeleiding van een Superhost – Wanneer je begint met Start, wordt je gematcht aan een superhost voor gratis en vlotte ondersteuning. Je kan de superhost bereiken door middel van chat, audio of video en je kan zelfs in de app je scherm delen. Start zal beschikbaar zijn in 80 landen en wordt gelanceerd met 1500 Superhosts die nieuwe hosts willen helpen bij het opstarten van een nieuwe listing.

Kies voor een gast met ervaring – Voor je eerste booking kan je kiezen om een ervaren gast te ontvangen. Deze gasten hebben minstens al 3 accommodaties geboekt met enkel goede reviews.

Gespecialiseerde support van Airbnb zelf – Met een makkelijke knop in de app bereik je een gespecialiseerd team van Airbnb zelf. Deze mensen zijn er om jou te gidsen en bij te staan bij alle vragen dat je hebt. Deze ondersteuning is tevens beschikbaar in meer dan 42 talen.

AirCover voor hosts, nu nog beter beschermd

Aircover is de grote trots van het toeristische verhuur platform. Hiermee onderscheiden ze zich van alle concurrenten en bieden hosts een bescherming tegen schade of ongelukken.

Hoewel Aircover al uitzonderlijk en uniek was, doet Airbnb er toch nog een schepje bovenop om hosts nog beter te beschermen. De belangrijkste updates zijn:

Bron: Airbnb

Gasten identiteitsverificatie – Er wordt meer ingezet op de verificatie van alle gasten die reizen naar de top 35 landen en regio’s op Airbnb, wat overeenkomt met meer dan 90% van alle reservaties. Deze grote update zal verder uitgebreid worden in de lente van 2023.

Reservatie screening technologie – Met speciale technologie zoekt Airbnb risico’s op op feestjes en ongewenste gasten. Deze feature wordt momenteel enkel gelanceerd in de US en Canada. In het voorjaar van 2023 zal dit wereldwijd beschikbaar zijn.

3 Miljoen USD bescherming tegen schadegevallen – Een verdriedubbeling van het budget van Aircover voor Hosts zorgt ervoor dat je accommodatie en de inhoud ervan verzekerd zijn.

Auto en boot bescherming – Vanaf nu worden ook boten en wagens meegenomen onder de bescherming van Aircover. Dit zorgt ervoor dat alles wat bij je vakantie accommodatie wordt opgeslagen veilig is en blijft.

Kunst en waardevolle objecten – Een wijd gamma aan kunst, juwelen en verzamelstukken zal nu gerepareerd of vervangen worden volgens de geschatte waarde bij schade of diefstal.

Makkelijker een claim indienen – Het process om een claim in te dienen is nu eenvoudiger en makkelijker dan ooit. Het staat je ook toe de status na te kijken en hoe de terugbetaling verloopt.

Nieuwe Airbnb categorieën, zo kies jij wat je echt wil

Naast de uitgebreide categorieën van Airbnb komen er nu nog zes extra categorieën bij:

Nieuw – nieuwe en geweldige vondsten op het platform. Elke nieuwe listing dat minder dan 10 weken online staat kan je hier terug vinden.

In de wolken – Elke woning dat hoger ligt dan 3 km boven zeeniveau valt in deze groep. Vaak zijn dit absolute parels met een geweldig uitzicht.

Populair – Woningen die de afgelopen week meer bekeken worden dan de vorige periode.

Aangepast – Woningen die aangepast zijn voor rolstoelgebruikers met speciale voorzieningen zoals drempelvrije paden naar de slaapkamer en badkamer.

Speelplezier – Bijzondere plekken waar aandacht besteed is aan speelplezier. Zo kan je bijvoorbeeld huizen vinden met een tennisveld, spelletjes kamer, minigolf en waterglijbanen.

Hanoks – Dit zijn traditionele Koreaanse huizen gebouwd uit natuurlijke materialen.

Naast deze nieuwe categorieën is er ook een verbetering gemaakt aan de manier waarop deze categorieën getoond worden aan gasten. Zo zal je steeds relevante voorstellen krijgen als gast aan de hand van je interesses of vorige zoekopdrachten.

Ook woningen met speciale features zullen meer opvallen zoals bijvoorbeeld een prachtig uitzicht, in de buurt van een nationaal park en de afstand naar belangrijke monumenten.

Verdere nieuwe features voor hosts op het platform

Naast deze drie belangrijke updates zijn er nog een aantal kleine veranderingen die hosts kunnen helpen het beste te maken van hun Airbnb listing. Hier wordt vooral gekeken naar het efficiënter maken van de werking binnen de categorieën en reviews.

Recensies en reviews, meer informatie en bescherming

Voor zowel gasten als hosts kan je nu verschillende tags toevoegen aan een review. Zo kan je meer specifieke gegevens meegeven over je verblijf of over een gast die verbleven is bij jou.

Daarnaast worden de redenen om een recensie te betwisten uitgebreid. Hosts kunnen nu ook vergeldingen van langer geleden alsnog laten verwijderen. Zo hou je je listing in topvorm voor je toekomstige gasten.

Haal meer uit je Airbnb Categorieën

Hosts zullen begin 2023 te weten komen onder welke categorieën ze vallen met hun listing. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om extra kenmerken toe te voegen die gerelateerd zijn aan jouw specifieke categorieën. Zo laat je jouw advertentie er uit springen en blijf je uniek.


Posted at 05 Dec 2022h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier