5 TIPS OM UW VAKANTIEWONING AANTREKKELIJKER TE MAKEN


Om je vakantiewoning makkelijk verhuurd te krijgen, moet deze er vooral goed uitzien. Een toplocatie is niet voldoende en vaak zelfs niet doorslaggevend. Toekomstige gasten zoeken een thuis-weg-van-huis. Dit houdt in dat jouw Airbnb rust en huiselijkheid moet uitstralen. Er wordt gewoond en geleefd maar er is ook ruimte en licht.

Hoe bereik je dit? Met deze vijf tips kan je alvast van start gaan.

Tip 1: Schilderen

Waarschijnlijk de makkelijkste manier om een kamer nieuw leven in te blazen, is een likje verf. Kies voor neutrale, zachte kleuren, om de warmte van een thuis te krijgen. Neutrale kleuren brengen ook een ruimer publiek met zich mee, dus meer boekingen! Nadien kun je wat accenten en eigenheid in huis brengen door meer kleuraccenten in je meubels, kussens en spreien te steken.

mooi airbnb interieur

Tip 2: Indeling

Indeling is het belangrijkst om een open gevoel te creëren. Zorg dat elke ruimte niet enkel visueel aantrekkelijk is, maar ook een duidelijk doel heeft. Een luie sofa hoort niet thuis in de keuken, net zo min als een frigo naast de zetel, hoe handig die ook lijkt! Laat de ruimte liever spreken wat hij doet. Een eetplaats heeft een ruime tafel met stoelen rond, de zithoek een makelijke doorzakker en tv. Zo is het thuis toch ook?

Voor het opmaken van je advertentie zal Bnb assist als verhuur managementbedrijf altijd eerst een professionele fotograaf langs je Airbnb-woning laten gaan. Deze zal je woning mooi kunnen vastleggen en een paar kleine schoonheidsaanpassingen aanbrengen in het interieur indien nodig. Zo ben je er zeker van dat je woning er op zijn best zal uitkomen op de verschillende verhuurplatformen!

Tip 3: Kunst

Het implementeren van kunst in je vakantiewoning is… een kunst op zich! Als gastheer ben je misschien wel fan van Dalì, daarmee passen zijn werken nog niet in jouw pastoriewoning. Let ook op de kleuren in het werk! Laat eventuele accenten uit de ruimte terug komen in je kunstwerk, om een mooier geheel te bereiken.

Kunst in een Airbnb

Tip 4: Couleur locale

Gasten willen meestal de lokale cultuur ontdekken. Waarom hen niet laten starten met jouw vakantiewoning? Gebruik elementen uit de omgeving in jouw voordeel. Laat ze de buurt proeven zonder een stap buiten te zetten. Gebruik zand, schelpen en zomerse kleuren voor een strandwoning. Een strak en neutraal interieur voor een hip appartement op de daken van een grootstad. Als je er goed over nadenkt, heeft elke omgeving wel zijn kenmerken die je kan terugbrengen in jouw Airbnb, Vrbo, InterHome of Booking.com listing.

Tip 5: Shoppen

Shop ‘till you drop en liefst in zoveel mogelijk verschillende zaken! Ga van Zara Home naar Flamant. Loop markten en kringwinkels af. Zoek in de Ikea die enkele details die anders onbetaalbaar zijn. Mix en match zodat niemand ooit de echte waarde ziet, maar zorg ook dat er degelijkheid in huis is. Een goede, comfortabele zetel en matras zijn onmisbaar, dus hier moet je ongetwijfeld in investeren. Verder kunnen allerhande tierlantijntjes de boel meteen opfleuren, zonder dat dit stukken van mensen hoeft te kosten. Diversiteit is troef in dit geval!

Met bovenstaande tips kom je al heel ver. Maar vergeet niet, alles met mate. Een mooi evenwicht tussen kleur en soberheid, exclusief en commercieel, eigenheid en universaliteit, bezorgt je niet enkel meer boekingen, maar ook 5* ratings en terugkerende gasten.

Geraak je er ondanks deze tips niet uit? Geen nood, Bnb assist staat je graag bij met raad en daad om van jouw vakantiehuisje een topbestemming te maken! Laat je Airbnb uitbesteden en verdien meer met je toeristische verhuur.


Posted at 03 May 2020h
by Laurent Bruggeman

    Ontdek de potentiële opbrengsten van je vakantiewoning
    via onderstaand formulier